Šā brīža aktualitāte: bez cepšanas un ātri pagatavojama aveņu kūka

4 komentāri
Šā brīža aktualitāte: bez cepšanas un ātri pagatavojama aveņu kūka
Foto: pixabay.com

Stāvēšana pie plīts nav gluži visiemīļotākā nodarbošanās, ko vēlamies īstenot vasaras laikā. Tāpēc ir svarīgi, lai kaut ko ļoti garšīgu varam pagatavot ātri un bez cepšanas. Šajā aveņu kūkas receptē ir pāris interesantas “rozīnītes”. 

Ierasto cepumu vietā, ko izmantojam, ja kūku nav paredzēts likt cepeškrāsnī, šoreiz lietosim biezos cepumus jeb prjaņikus. Lai arī galvenā loma šajā kūkā ir ierādīta avenēm, uz “otrā plāna lomu” pretendē čerešņa. Izlasi recepti un sapratīsi, ka šo kūku vari pagatavot kaut vai šovakar.

Kūka no avenēm, čerešņas un prjaņikiem

Sastāvdaļas: 

  • 1 kg prjaņiku;
  • 1 glāze cukura;
  • 400 g krējuma;
  • 3 glāzes aveņu (var arī saldētas);
  • 50 g mandeļu;
  • 200 g čerešņas.

Foto

Pagatavošana

Cukuru un krējumu sakul ar mikseri, pēc tam pievieno vienu  glāzi aveņu. Katru prjaņika cepumu pārgriez horizontāli uz pusēm (var arī trīs daļās). Cepamajā formā ieklāj pārtikas plēvi. Prjaņiku ”pankūciņas” iemērc sakultā krējuma masā un izliec cepamajā formā. Tukšos laukumus aizpildi ar ogām un ”aizsmērē” ar pagatavoto krēmu. Virspusē liec apakšējās, gludās prjaņiku pusītes. Pēc tam torti ieliec uz pāris stundām ledusskapī, lai krēms sastingst. Kad izņem torti no ledusskapja, izņem to no formas un noņem pārtikas plēvi. Virspusi un sānus pārzied ar pagatavoto krēmu. Torti vari izrotāt ar prjaņiku gabaliņiem, avenēm, un apceptām, sasmalcinātām mandelēm. Tortes centrā atstāj vietu čerešņai, kas attīrīta no kauliņiem. Labu apetīti!