Rudens karaļa ķirbja biezzupa

1 komentārs
Rudens karaļa ķirbja biezzupa

Kas gan cits, ja ne ķirbis visiem atgādina par rudens iestāšanos? Šī gardā biezzupa garšos pat tiem, kuriem ķirbis nekad nav garšojis. Pamēģini!

Sastāvdaļas

Zupai:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 800 g ķirbja (tīrā veidā)
  • 6 vidēja izmēra burkāni
  • 1 sīpols
  • 200 g kausētā siera Dzintars
  • 1 kubiks sausā buljona
  • 600 g ūdens
  • 1 ēd. karote sviesta vai olīveļļas

Pasniegšanai:

  • ķirbju sēkliņas
  • grauzdiņi
  • skābais krējums

Pagatavošana

Dārzeņus notīra. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos, bet burkānus sarīvē un ķirbi sagriež nelielos kubiciņos.

Lielā katlā izkausē sviestu. Tajā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Katliņā pievieno burkānus, apcep.

Pievieno ķirbi, visu vēl apcep ~5 min.

Pielej ūdeni un pievieno buljona kubiciņu. Uz lēnas uguns sautē ~10 min.

Katliņu noņem no uguns, visu kārtīgi sablenderē.

Katliņu liek atpakaļ uz uguns un pievieno kausēto sieru. Zupu lēnām izmaisa, līdz siers pilnībā izkusis. Pēc garšas pievieno sāli. Uzvāra līdz pirmajam burbulim. Zupai jāievelkas 5 min.

Pasniedz ar grauzdiņiem un skābo krējumu, pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.

Foto: ķirbju biezzupas dažādās variācijas

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Ienāc ar sociālo tīklu profilu vai ievadi savu vārdu

Esi pieklājīgs savos izteicienos. Viedokli argumentē. Raksti tikai tādu komentāru, kas pauž tavu viedokli vai ir noderīgs citiem portāla lietotājiem. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem komentēšanas iespēja liegta.

Lasi vēl