Receptes Ziemassvētku galdam: valriekstu torte

Komentāri

Ja vēlies ar kādu vēl nebaudītu gardumu pacienāt Ziemassvētku vakarā savu ģimeni un viesus, tad ir vērts uzzināt dobelnieces Natālijas gatavotās valriekstu tortes recepti. Šai kūkai piemīt gan Ziemassvētkiem atbilstošs vizuālais izskats, gan arī garša.

Smilšu – rauga mīkla

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 200 g sviests;
  • 1 ola;
  • 4 ēdamk. cukurs, var pievienot arī vaniļas cukuru;
  • 10 g svaigais raugs;
  • 1 tējk.. cepamais pulveris;
  • aptuveni 500 g miltu.

Pagatavošana

Izšķīdina raugu siltā pienā. Sviestu, cukuru, olu saputo, pieber miltus, pievieno izšķīdināto raugu. Izmīca mīklu, kamēr nelīp pie pirktiem. Veido trīs plāksnes.

Pildījums

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 150 g valrieksti;
  • 100g cukurs baltais vai būrnais;
  • Ap 300 ml ievārījums, ja šķidrs, pievieno 2 ēdamk.. mannā.

Pagatavošana

Formā ieklāj izrullētu pirmo mīklas kārtu, uzsmērē ievārījumu. Pārber valriekstu un cukura maisījumu, liek pāri otro kārtu, atkārto to pašu. Pēc tam uzliek trešo kārtu un liek torti cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādu temperatūrai, un cep 20 – 30 minūtes.

Glazūra

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 50 g sviests;
  • 2 ēdamk. kakao pulveris;
  • 2 ēdamk. cukurs;
  • ruma esence vai vaniļas cukurs;
  • 2 ēdamk. skābais krājums;
  • dekorēšanai valriekstu gabaliņi.

Pagatavošana

Katliņā izkausē visas sastāvdaļas, kad kūka atdzisusi, pārklāj ar glazūru un valriekstiem. Liek uz stundu ledusskapī.

Foto

Video

Lasi vēl