RECEPTE: tējā gatavots risotto ar gardu menciņu

0 Komentāru
RECEPTE: tējā gatavots risotto ar gardu menciņu
Foto no privātā arhīva

Linda Vilmansone šajā svētdienas rītā pagatavos Oolong tējas risotto ar zivi.

Ja vēlies saviem spēkiem izmēģināt šo recepti, seko līdzi gatavošanas gaitai!

Sastāvdaļas

Rissoto
  • 1 neliels puravs
  • 2 seleriju kāti
  • 2 zariņi svaiga timiāna
  • 50 g sviesta
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 6 saujas arborio rīsu
  • 100 ml sausa baltvīna
  • 150 g cietā tipa siera
  • 1 ēdamkarote oolong vai zaļās tējas
  • 1 citrons
Zivij
  • 600 g mencas filejas
  • ½ tējkarote ķiploku sāls
  • Pipari pēc garšas
  • 2 mandarīni
  • 1 tējkarote sviesta
  • ½ tējkarote matcha pulveris

Pagatavošana

Seleriju kātus un puravu ļoti smalki sakapā. Sakarsētā dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu un mazliet apcep sakapātos dārzeņus un timiānu, ieber rīsus, apcep līdz tie kļūst viegli caurspīdīgi un gaiši dzelteni.

Pievieno glāzi sausa baltvīna, ļauj iztvaikot alkoholam un rīsiem uzsūkt šķidrumu.

Pagatavo tēju, aplejot ar 1,5 litriem stipri silta, bet ne verdoša ūdens, ļauj tai vismaz 10 minūtes ievilkties. Pievieno pirmo kausiņu un, lēni maisot, ļauj tam izsautēties. Atkārto procesu un pievieno tēju pa vienam kausiņam, kamēr viss tējas daudzums iztērēts un rīsi uzbrieduši. Tas prasīs apmēram pusstundu laika.

Kad rīsi mīksti, pievieno sulu un miziņas no 1 citrona, un sarīvētu cieto sieru. Pasniedz nekavējoties.

Sakarsētā pannā izkausē sviestu un eļļu un liek cepties filejas gabalus. 3 minūtes no katras puses. Kad tā izcepusies pārber ar ķiploku sāli, pipariem un pārlej ar sulu no 1 mandarīna. Pārber ar matchas pulveri un pasniedz kopā ar risotto.

Foto

0 Komentāru