RECEPTE: sulīga vistiņa ar zaļo kariju un ingveru

Komentāri
RECEPTE: sulīga vistiņa ar zaļo kariju un ingveru
Foto no privātā arhīva

Šajā laiskajā svētdienā Uģis Veits no “Gatavo 3” pagatavos ko tiešām garšīgu – vistas zaļo kariju ar ingveru, kokosriekstu pienu, laima sulu un basmati rīsiem.

Seko līdzi norādēm un lai labi garšo!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas

  • 300 g vistas šķiņķa
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 100 g ingvera
  • 2 laimi
  • 1 čili
  • 2 sīpoli
  • 400 g basmati rīsi
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 15 g kinzas
  • 20 g bazilika
  • 20-50 g cukura
  • Garšvielas: citronzāle, koriandrs, kumins, muskatrieksts, kardamons, anīss

Pagatavošana

Notīra sīpolus, ķiploku un ingveru. Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, sasmalcina ingveru un ķiplokus. Smalki sakapā čili. Sadala vistas šķiņķīšus smalkākos gabalos. Notīra no kātiem kinzu un baziliku. Kinzas kātus un baziliku smalki sakapā.

Uz sakarsētas pannas apbrūnina vistas gabaliņus un noliek malā. Uz tās pašas pannas apcep sīpolus, ķiploku, čili un ingveru. Kamēr dārzeņi cepās, samaļ koriandru, kuminu, kardamonu un pierīvē muskatriekstu. Kad dārzeņi apcepušies, pievieno garšvielas, un vistu. Pārlej ar kokosriekstu pienu, pievieno citronzāli un laima sulu. Pievieno arī kapātos kinzas kātus un bazilika lapas un atstāj sautēties uz lēnas uguns, līdz vista gatava.

Atsevišķā kaltā uzkarsē ūdeni, kas ar rīsiem ir attiecībā 2:1. Pievieno ūdenim sāli. Pa to laiku remdenā ūdenī noskalo rīsus, pievieno ūdenim un lēni maisot, lai nepierauj, sagaida līdz ūdens atkal uzvārās. Pievieno anīsa zvaigzni, liek katliņam vāku un nogriež uguni uz ļoti zemu temperatūru un vāra rīsus 10-12 min. neapmaisot, līdz viss ūdens uzsūcies.

Uz šķīvja liek rīsus, pāri lej vistas kariju un pārber ar svaigām kinzas lapām.

Foto

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl