RECEPTE: sulīga vistiņa ar zaļo kariju un ingveru

Komentāri
RECEPTE: sulīga vistiņa ar zaļo kariju un ingveru
Foto no privātā arhīva

Šajā laiskajā svētdienā Uģis Veits no “Gatavo 3” pagatavos ko tiešām garšīgu – vistas zaļo kariju ar ingveru, kokosriekstu pienu, laima sulu un basmati rīsiem.

Seko līdzi norādēm un lai labi garšo!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas

  • 300 g vistas šķiņķa
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 100 g ingvera
  • 2 laimi
  • 1 čili
  • 2 sīpoli
  • 400 g basmati rīsi
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 15 g kinzas
  • 20 g bazilika
  • 20-50 g cukura
  • Garšvielas: citronzāle, koriandrs, kumins, muskatrieksts, kardamons, anīss

Pagatavošana

Notīra sīpolus, ķiploku un ingveru. Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, sasmalcina ingveru un ķiplokus. Smalki sakapā čili. Sadala vistas šķiņķīšus smalkākos gabalos. Notīra no kātiem kinzu un baziliku. Kinzas kātus un baziliku smalki sakapā.

Uz sakarsētas pannas apbrūnina vistas gabaliņus un noliek malā. Uz tās pašas pannas apcep sīpolus, ķiploku, čili un ingveru. Kamēr dārzeņi cepās, samaļ koriandru, kuminu, kardamonu un pierīvē muskatriekstu. Kad dārzeņi apcepušies, pievieno garšvielas, un vistu. Pārlej ar kokosriekstu pienu, pievieno citronzāli un laima sulu. Pievieno arī kapātos kinzas kātus un bazilika lapas un atstāj sautēties uz lēnas uguns, līdz vista gatava.

Atsevišķā kaltā uzkarsē ūdeni, kas ar rīsiem ir attiecībā 2:1. Pievieno ūdenim sāli. Pa to laiku remdenā ūdenī noskalo rīsus, pievieno ūdenim un lēni maisot, lai nepierauj, sagaida līdz ūdens atkal uzvārās. Pievieno anīsa zvaigzni, liek katliņam vāku un nogriež uguni uz ļoti zemu temperatūru un vāra rīsus 10-12 min. neapmaisot, līdz viss ūdens uzsūcies.

Uz šķīvja liek rīsus, pāri lej vistas kariju un pārber ar svaigām kinzas lapām.

Foto

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl