Piektdienas deserts: ķirbju krēms ar ogu mērci

Komentāri
Piektdienas deserts: ķirbju krēms ar ogu mērci
Foto: freeimages.com

Piektdienas vakars reiz nu ir tas brīdis, kad gribas savas garšas kārpiņas palutināt ar kaut ko neikdienišķu. Vislabāk, ja saldo ēdienu var ātri pagatavot no pavisam ikdienišķiem produktiem. Šoreiz no ķirbja, citrona un saldā krējuma. Vari pat sarīkot ēdājiem konkursu: no kā gatavots deserts. Saderam, ka neviens nepateiks, ka no ķirbja? Izmēģini!

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • ½ kg ķirbja biezeņa;
  • 500g saldā krējuma;
  • 1 citrona miza un sula;
  • cukurs – pēc garšas (cik saldu desertu vēlies);
  • želatīns – 1 paciņa;
  • saldētas zemenes vai avenes.

Foto

Pagatavošana

Liek briedināties želatīnu. Biezeni iegūsi, ja  sagriezīsi ķirbi mazos gabaliņos un nelielā daudzumā ūdens uzvārīsi. Sablendē un atdzesē. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Atdzesētam ķirbja biezenim pielej citrona sulu, pierīvē citrona miziņu un rūpīgi visu sajauc ar uzputoto krējumu. Iejauc masā izšķīdinātu želatīnu, ieliek visu vienā lielā traukā vai arī sadala jau pa porcijām mazos trauciņos.  Uz 20 minūtēm ieliek saldētavā. Pasniedz ar atsaldētām, sablendētām zemenēm vai avenēm.

Lasi vēl