Piektdiena nāk! Alkoholiskie kokteiļi no svaigām zemenēm

0 Komentāru
Piektdiena nāk! Alkoholiskie kokteiļi no svaigām zemenēm
Foto: Flickr/ pixabay.com

Ja šobrīd kal jau nedēļas nogales plānus, tad atceries, ka ir zemeņu laiks. Tāpēc, ja plānā ir nedaudz iemalkot kādu grādīgo kokteili, grēks būs, to pagatavojot, neizmantot svaigās zemenes. Lūk, četras populārākās alkoholisko kokteiļu receptes, kuros var izmantot svaigās zemenes.

Zemeņu mohito

Foto: Flickr

Foto: Flickr

  • brūnais cukurs 1, 5 tējk.;
  • laims 1 gab.;
  • gaišais rums 300 ml;
  • svaiga piparmētra – 3 zariņi;
  • svaigas zemenes – 4 gab.;
  • sodas ūdens vai toniks;
  • smalkais ledus
Pagatavošana

Ieber cukuru, pārgriez laimu uz 4 daļām un izspied sulu. Svarīgi ir uzreiz pārliet cukuru ar šķidrumu, lai tas sāk pamazām izšķīst. Zemenes un laima mizu liec glāzē. Virsū liec piparmētras un sastampā ar piestu. Piparmētrai jāsāk spēcīgi smaržot. Pēc tam uzber nedaudz ledus. Pielej rumu, pēc tam sodas ūdeni vai toniku tā, lai glāzē vēl paliek vieta. Dzērienu var izdekorēt ar zemeni un laima šķēli.

 

Zemeņu daikiri

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

  • zemenes 100-120 g;
  • gaišais rums  – 60 g;
  • svaiga citronu sula (pēc garšas);
  • zemeņu sīrups (pēc garšas);
  • smalkais ledus.

Pagatavošana
Visas sastāvdaļas sablendē kopā. Kad būs pieejamas citas ogas un augļi, arī no tiem vari gatavot daikiri (piemēram, kazenes, avenes, banāni, persiki.) Tikai jālieto attiecīgā augļa sīrups.

Zemeņu margarita

 

Foto: Flickr

Foto: Flickr

  • baltā tekila 50 ml;
  • liķieris Kuantro 25 ml;
  • citrona sula 20 ml;
  • cukura sīrups 20g ;
  • zemenes 100 g;
  • zemeņu sīrups 10 ml;
  • ledus.

Foto

Pagatavošana

Sajauc visas sastāvdaļas šeikerī vai blenderī. Parīvē glāzes malu ar laima šķēlīti un iegremdē to sālī, tad glāzei sanāks sāļa, balta maliņa. Pārlej pagatavoto kokteili glāzē un izdekorē ar svaigu zemeni.

Kokteilis Rossini

Foto: Flickr

Foto: Flickr

  • zemenes 250 ml;
  • svaigi augļi dekoram;
  • Prosecco 1 pudele.
Pagatavošana

Belnderī sablendē zemenes un ieliec ledusskapī uz vienu stundu, lai ir aukstas. Ieliec zemeņu ”biezeni” lielā traukā, uzlej Prosecco un samaisi. Lielās glāzēs ielej kokteili un izdekorē ar svaigiem augļiem

 

 

 

0 Komentāru