Paulas Freimanes iecienītās receptes lieliskam augumam un laimīgām garšas kārpiņām

Pievienot komentāru
Paulas Freimanes iecienītās receptes lieliskam augumam un laimīgām garšas kārpiņām
PUBLICITĀTES FOTO

Uzturvielām bagāta maltīte ir lielisks veids, kā uzturēt sevi labā formā. Fitnesa entuziaste un pavārgrāmatas ”Zelta sastāvdaļa” autore Paula Freimane dalās ar divām vasarīgām receptēm, kas noderēs gan ikdienā, gan rīkojot dārza ballīti kopā ar draugiem.

Kā uzsver Paula Freimane, tiem, kas ikdienā ir aktīvi, daudz kustas un sporto, ir īpaši būtiski uzņemt pietiekamu daudzumu olbaltumvielu, un maize ir lieliska piedeva, kas ļauj uzņemt tik vajadzīgās uzturvielas.

”Dzīvojot veselīgi un rūpējoties par to, ko liekam uz sava šķīvja, būtiskākais priekšnosacījums ir sabalansēts un pilnvērtīgs uzturs, jo tas ir tas, kas nepieciešams mūsu ķermenim.

Esmu mēģinājusi no sava uztura izslēgt maizi, taču nekādas izmaiņas ne pašsajūtā, ne izskatā nejutu, tādēļ atsāku savu ikdienas uzturu papildināt ar pilngraudu maizi vai maizi ar dažādām vērtīgām piedevām. Vairāk pievēršu uzmanību tam, ko lieku uz maizes virsū,” atklāj Paula.

Freimane piedāvā divas receptes, kas ir gan figūrai draudzīgas, gan veselīgas un barojošas un noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi.

Sulīgais tītara burgers ar rudzu doniņām un diļļu mērcīti

Šis burgers ies pie sirds tiem, kuriem kārojas sulīgu, barojošu, spēcinošu un dārza labumiem pildītu burgeru, kas būs figūrai draudzīgs un pēc ēšanas neatstās ar vainas apziņu. Liesais tītara gaļas burgers kopā ar vērtīgajām ”Fazer” rudzu pilngraudu doniņām, kuru sastāvā ir 84% rudzu pilngraudi, būs lielisks enerģijas un olbaltumvielu avots visai dienai, kā arī noteikti būs starmešu gaismā nākamajā dārza ballītē!

Sastāvdaļas:

8 rudzu pilngraudu doniņas
300 g tītara gaļas – 150 g malta tītara šķiņķa un 150 g maltas tītara filejas
1 sīpols
50 g turku jogurta
1 tomāts
1 marinēts gurķis
Salātlapas
1 avokado
10g dilles
1/2 daiviņa ķiploka
sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • Samaļ gaļu un sīpolu, pievieno gaļai garšvielas. Uzkarsē pannu un ielej tajā nedaudz olīveļļas.
  • Ar rokām no gaļas veido 4 vienādas burgeru formiņas un augstā temperatūrā apcep gaļu no abām pusēm pāris minūtes.
    Tad temperatūru samazina un liek vāku, atstāj uz 6-8 min (galvenais gaļu ir nepārcept).
  • Tikmēr pagatavo mērcīti. Grieķu jogurtam pievieno smalki sagrieztas dilles, iespiež ķiploku, sāli un piparus.
  • Sagriež avokado un ripiņās tomātu, marinētu gurķi. Kad gaļa ir gatava, sāk gatavot burgerus. Uz doniņām liek salātlapu, tad gaļu. Pa virsu gaļai liek tomāta šķēli un pārlej to ar mērci.
  • Mērcē saliek avokado un marinētu gurķi, pēdējo pāri visam liek rudzu pilngraudu doniņu un gatavs!

Auzu doniņas ar paštaisītu Indijas riekstu un kokosriekstu sviestu

Šī recepte ies pie sirds visiem saldumu mīļiem, kuri vēlas sevi palutināt un pārvērst našķošanos spēcinošā un uzturvielām bagātā uzkodā. Paštaisītais kokosriekstu sviests, kas pēc garšas atgādina ”Bounty” batoniņu, ir Paulas mīļākā brokastu recepte, jo to ir ātri pagatavot steidzīgajos rītos, kad nepieciešama veselīga un barojoša maltīte.

Indijas riekstu un kokosriekstu sviests lieliski papildinās bagātīgās ”Fazer” auzu doniņas, kas ir īpaši vērtīgs produkts tiem, kas ēd veselīgi un daudz sporto, jo šo doniņu sastāvā ir 100% auzas un nav pievienoti kviešu milti. Šīs maizītes lieliski garšos ar svaigām ogām vai augļiem.

Sastāvdaļas:

4 ”Fazer” auzu vērtīgās doniņas
200 g Indijas riekstu
100 g kokosriekstu skaidiņu
150 ml ūdens
1 ēdamk. medus vai kļavu sīrups pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

  • Apgrauzdē Indijas riekstus un atdzesē tos.
  • Blenderī ber riekstus, kokosriekstu skaidiņas, pielej ūdeni un visu sablendē.
  • Var pievienot vienu ēdamkaroti medu, lai ir izteiktāka salda krēma garša.
  • Riekstu krēmu uzziež uz maizītēm, dekorē ar svaigām ogām un ēd gardu muti.
  • Sviestu var uzglabāt ledusskapī apmēram divas nedēļas.