Pagatavo kūku fitnesa treneres Anitas Pužules gaumē! Našķis satur tikai 4 gramus cukura!

1 komentārs
Pagatavo kūku fitnesa treneres Anitas Pužules gaumē! Našķis satur tikai 4 gramus cukura!
INSTAGRAM

Ziemassvētki tradicionāli asociējas ar bagātīgi klātu galdu, tradicionāliem ēdieniem, cepešiem, pīrāgiem un saldumiem. Nav brīnums, ka daži pēc šīm brīvdienām nevar ielīst mīļākajās biksēs vai kleitā! Fitnesa trenere Anita Pužule iesaka mazkaloriju kūkas recepti, kura ne tikai izdaiļos svētku galdu, bet arī nekaitēs figūrai.

Anita atgādina, ka galvenais Ziemassvētkos ir kopā pavadītais laiks ar mīļajiem. Otrkārt viņa no sirds iesaka pārdomāt svētku vakara ēdienkarti.

Fitnesa trenere Anita Pužule uzskata, ka kālis, bietes un kale kāposts ir lieliski rudens vitamīnu avoti

Ja vēlaties izvairīties no pārēšanās, fitnesa trenere aicina orientēties uz proteīnu bagātiem produktiem, kas sniedz sāta sajūtu un cukurotu saldumu vietā – izvēlies alternatīvas bez cukura!

”Šī fantastiskā šokolādes kūka satur tikai 4 gramus cukura, ir neticami viegli un ātri pagatavojama, turklāt ir tik krēmīgi ”šokolādīga”, ka garšo vienmēr un visiem bez izņēmuma! Kūka būs piemērota ikvienam, kas ievēro diētu ar zemu ogļhidrātu saturu vai vienkārši izvēlas nelietot uzturā papildu cukuru!” Anita par šokolādes kūkas recepti.

Fitnesa trenere Anita Pužule atklāj ķirbja un burkāna lietderību, kā arī gardas ēdienu receptes

Sastāvdaļas

150 mililitri saldā krējuma
15 grami eritritola (vai cita saldinātāja ar zemu glikēmisko indeksu)
100 grami tumšās šokolādes bez pievienota cukura
3 ēdamkarotes sviesta
šķipsniņa Himalaju sāls
100 grami lazdu riekstu
50 grami ķirbju sēkliņu

”Resnums nav jāreklamē – tas ir slinkums un nolaidība.” Fitnesa trenere Anita Pužule par ”body positive”

Pagatavošana
1. Nepiedegošā pannā uz nelielas liesmas uzvāri saldo krējumu, kam pievienota stēvija. Samazini liesmu un atstāj uz vēl pāris minūtēm, līdz iegūta krēmīgas konsistences masa.
2. Sadrupinātu šokolādi un gabaliņos sagrieztu sviestu pievieno karstajam krējumam, pieber sāli. Maisi, līdz šokolāde un sviests izkusis un masa kļuvusi viendabīga.
3. Apgrauzdē riekstus un sēkliņas, sadrupini palielos gabaliņos. Daļu atstāj gatavas kūkas pārkaisīšanai, pārējo pievieno pagatavotajai masai.
4. Gatavo maisījumu liec silikona kūkas formā (vai vienkārši formā, kas izklāta ar cepamo papīru), pārkaisi ar riekstiem. Pārsedz trauku ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz pusotru stundiņu līdz tā sastingusi.
5. Pasniedzot vari dekorēt ar piparmētru lapiņām, veseliem riekstiem vai ogām.