Komentāri

2. Ziemassvētku kēkss

2/5

Vegānie ”siera”-zemesriekstu cepumi

Foto: Pixabay.com

Vegānie sāļie siera-zemesriekstu cepumi – siera garšu un pikantumu dod rauga pārslas, kuras nopērkamas praktiski visos “eko” veikaliņos vai internetā. Ļoti ātri un viegli pagatavojami!

Sieru pēc garšas var aizstāt ar rauga pārslām, kuras nopērkamas specializētajos veikaliņos vegāniem, ka arī “eko” veikalos.

Sastāvdaļas

  • 250 g samaltas auzu pārslas
  • ½ ēd.k.cepamais pulveris
  • 1/3 ēd.k. soda
  • 4 ēd.k. ar kaudzīti rauga pārslas
  • 60 g jeb 3 ēd.k. ar lielu kaudzīti (ja eļļa ir cietas konsistences) kokosa eļļa
  • 40 g ekoloģisks zemesriekstu sviests
  • 1 ar 1/2 tējk. sāls (var vairāk, var mazāk – pēc garšas)
  • 200 ml ekoloģisks sojas piens
  • 2 ēd.k. ābolu etiķis

Pagatavošana

Sajaucam visas sausās sastāvdaļas, tad liekam klāt kokosa eļļu, mēģinām to iemaisīt auzu pārslu – miltu maisījumā, liekam klāt zemesriekstu sviestu – jaucam, kamēr viss puslīdz sajaucies. Sojas pienu ielej krūzē un pievieno ābolu etiķi, lai izveidotos reakcija un sojas piens kļūst līdzīgs kefīram. Tad lēnam jaucam klāt pārējām sastāvdaļām. Kad masa gatava, uzsildām cepeškrāsni uz 180 grādiem. Kārtojam uz cepamā papīra nelielus apaļus cepumiņus, diametrā ap 5 cm, bet var, protams, lielākus vai mazākus.

Cepam kādas 10 minūtes, varbūt mazliet ilgāk – īpaši brūniem nebūtu jāpaliek, jāņem laukā no cepeškrāsns vēl tādi mīksti, jo atdzisuši tie sacietēs.

Uzturvērtība

100 gramos: 312 kcal, OB – 11.2, OH – 32.3, TK – 17

1 vidējs cepumiņš (ap 5 cm diametrā), kurš sver  ap 15 gramiem satur 51 kcal.

Masai var jaukt klāt dažādas garšvielas:

  • drupinātos ķiplokus;
  • kūpināto papriku
  • pētersīļus
  • čili

Izlasi receptes autores Sintijas stāstu par to, kā kļuvusi par vegāni!

Iespaidojies no vegāna Kristapa stāsta!

2. Ziemassvētku kēkss

2/5
Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl