Medus un sinepju ļuļa kebabi

Komentāri

Gatavo 3 Mežā ceturtajā epizodē meitenes pagatavoja trīs burvīgus ēdienus, izmantojot medu. Linda izaicināja sevi un pagatavoja medus un sinepju ļuļa kebabus. Vēlies izmēģināt šo recepti? Seko norādēm!

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas jēra gaļas
  • ½ tējkarotes malta kumīna
  • ½ tējkarotes malta koriandra
  • 1 ēdamkarote sakapātas kinzas (pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes angļu sinepju
  • 1 ēdamkarote medus
  • ½ apelsīna
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 sarkanais sīpols

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un kinzu smalki sakapā.
  2. Maltajai gaļai pievieno sakapātās sastāvdaļas, medu, sinepes, kumīnu, koriandru, miziņu un sulu no ½ apelsīna.
  3. Masu kārtīgi samīca, ļaujot sajaukties visām sastāvdaļām.
  4. Gaļu novieto uz 20 minūtēm ledusskapī, lai to būtu vieglāk veidot.
  5. Uz koka irbulīšiem no iegūtās masas veido garenas desiņas.
  6. Liek līdz 185ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī vai uz grila un cep ~ 10–15 minūtes, līdz kebabi kļuvuši zeltaini.
  7. Pasniedz kopā ar lavašu un svaigiem salātiem.

Video:

Lasi vēl