Mārtiņdienas mielasts – pildīta zoss ar kāpostiem

Komentāri
Mārtiņdienas mielasts – pildīta zoss ar kāpostiem

Mārtiņu galdā celti plāceņi, medus, alus, dažādi gaļas ēdieni un, protams, Mārtiņu zoss. Kas gan var būt gardāks par šādu cepeti? Lūk, recepte, kuru pagatavot šovakar, svinot Mārtiņdienu.

Sastāvdaļas

  • 3 kg zoss
  • 1 kg sautētu skābo kāpostu
  • 3 ēd. k. medus
  • rupjais sāls
  • malti melnie pipari
  • 50 g dzērveņu

Pagatavošana

  1. Ar sāli un pipariem ierīvē zosi, kā no iekšpuses, tā arī ārpuses.
  2. Tās vēderu piepilda ar skābiem kāpostiem un dzērvenītēm.
  3. Sasprauž zosi un liek cepties cepeškrāsnī 140°C, aptuveni 2 stundas, atkarībā no zoss lieluma.
  4. Pārsmērē to ar medu un turpina cept, šoreiz lielākā temperatūrā, apt. 180°C.
  5. Gatava tad, kad kļuvusi zeltaini brūna.

Foto: mēli var norīt!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl