Marija Zeltiņa atklāj savas ideālās rabarberu plātsmaizes recepti

3 komentāri
Marija Zeltiņa atklāj savas ideālās rabarberu plātsmaizes recepti
INSTAGRAM

Aktrises Agneses Zeltiņas meita Marija ir lieliska kulināre un bieži vien priecē savu ģimeni ar gardām kūkām un citiem našķiem. Beidzot Marija padalījusies ar savu ideālo rabarberu plātsmaizes recpeti!

Sociālajā tīklā ”Instagram” Marija raksta, ka vasara tuvojas un tas nozīmē – laiks cept plātsmaizes!

Marija Zeltiņa aizdomājas, vai sievietes vieta ir virtuvē?

 

View this post on Instagram

 

Vasara tuvojas un ir laiks cept plātsmaizes! Šī rabarberu plātsmaize ir tik laba,ka man nācās pacīnīties,lai saglābtu pēdējos 3gabaliņus fotogrāfijai. Ilgi meklēju,kombināciju,kas mani apmierinātu. Plātsmaizes ar smilšu mīklas pamatni man reizēm šķiet pārāk sausas,bet ar kefīra mīklu-pārāk neizteksmīgas. Šajā receptē centos savienot abu iepriekš minēto priekšrocības! Tātad 1 plātsmaizei Tev būs nepieciešams: 3 olas 100g sviesta (istabas temperatūrā) 240 g kviešu vai citu miltu pēc izvēles 120 g cukura 3ēd/k skāba krējuma 1 tk soda 5g vaniļas cukurs 500g rabarberi 200g skāba krējuma 100g cukurs Ķersimies klāt! 🌱Bļodā liec sviestu un abus cukurus. Puto līdz masa palielinājusies apjomā un kļuvusi gaiša.Pa vienai pievieno olas un skābo krējumu. 🌱 Iegūtajai masai liec klāt izsijātus miltus,kuros iemaisīta soda. 🌱Mīklu lej uz pannas,kura izklāta ar cepamo papīru,izlīdzini. 🌱Nomazgā un sagriez rabarberus. Vienmērīgi izklāj tos uz mīklas. 🌱Skābajā krējumā iemaisi cukuru un lej pāri rabarberiem. 🌱Cep krāsnī,kas iepriekš uzsilusi līdz 180 grādiem -20min,tad samazini temperatūru līdz 160 grādiem un turpini cept vēl aptuveni 45minūtes. Lai izdodas!🙌🏻 #marijagatavo

A post shared by Marija Zeltiņa (@marijazeltina) on

”Šī rabarberu plātsmaize ir tik laba, ka man nācās pacīnīties, lai saglābtu pēdējos trīs gabaliņus fotogrāfijai. Ilgi meklēju kombināciju, kas mani apmierinātu. Plātsmaizes ar smilšu mīklas pamatni man reizēm šķiet pārāk sausas, bet ar kefīra mīklu – pārāk neizteiksmīgas. Šajā receptē centos savienot abu iepriekš minēto priekšrocības!” sociālajā tīklā raksta Marija.

Vienai plātsmaizei būs nepieciešams:

3 olas
100 grami sviesta (istabas temperatūrā)
240 grami kviešu vai citu miltu
120 grami cukura
3 ēdamkarotes skābā krējuma
1 tējkarote sodas
5 grami vaniļas cukura

500 grami rabarberu
200 grami skābā krējuma
100 grami cukura

Ķersimies klāt!

Bļodā liec sviestu un abus cukurus. Puto līdz masa palielinājusies apjomā un kļuvusi gaiša. Pa vienai pievieno olas un skābo krējumu.

Iegūtajai masai liec klāt izsijātus miltus, kuros iemaisīta soda.

Mīklu lej uz pannas, kura izklāta ar cepamo papīru, izlīdzini.

Nomazgā un sagriez rabarberus. Vienmērīgi izklāj tos uz mīklas.

Skābajā krējumā iemaisi cukuru un lej pāri rabarberiem.

Cep krāsnī, kas iepriekš uzsilusi līdz 180 grādiem – 20 minūtes, tad samazini temperatūru līdz 160 grādiem un turpini cept vēl aptuveni 45 minūtes.