Līgo naktī gābiņš no aukstuma – siltais alus

Komentāri
Līgo naktī gābiņš no aukstuma – siltais alus
Foto: Riga Food, publicitātes foto

Sinoptiķi sola, ka Jāņos šogad līs. Tādēļ ”Latvijas pavārzellis 2014” Edgars Balodis piedāvā siltā alus recepti, kas sasildīs ikvienu līgotāju pat visaukstākajā Līgovakarā. Vienreiz gadā alu dzer katrs latvietis. Un tieši tumšais alus ir īsts latvieša alus! Tam ir spēcīga garša, un tas ir kā radīts šā dzēriena pagatavošanai. Tas sasildīs un uzmundrinās ikvienu līgotāju!

Šobrīd purvājos zied vaivariņi, kuri noderēs ne tikai kā jāņuzāle, bet arī garšviela, kas dzērienam piešķirs īpašu garšu un smaržu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Siltais alus

Foto: Riga Food, publicitātes foto

Foto: Riga Food, publicitātes foto

Nepieciešams:

  • tumšais alus,
  • ingvers,
  • čili,
  • medus,
  • vaivairiņi

Pagatavošana:

Lej katliņā alu, pievieno ingvera gabaliņu, mazu šķipsniņu čili un pavāri 2 minūtes. Pēc tam pievieno medu un vaivarus, bet pavisam nedaudz, jo tas ir halucinogēns augs. Ļauj nedaudz ievilkties. Lai labi garšo. Nav ieteicams mazajiem līgotājiem.

Lasi vēl