Komentāri
Lieliska uzkoda svētku galdam – gaļas bumbiņas ar mocarellu
Foto no privātā arhīva

Linda Vilmansone Gaļas bumbiņas ar mocarellu.

Sastāvdaļas

  • 600 g tītara maltās gaļas
  • 200 g mocarellas mazās bumbiņas
  • 100 g rikotas siera
  • 2 ķiploku daiviņas
  • ½ tējkarote kumīna
  • 1 tējkarote timiāna
  • 1 tējkarote majorāna
  • 1 čili pipars
  • 1 sarkanais sīpols
  • 400 g konservēti tomāti
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g cietā siera

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē uz 200 grādiem. Gaļu sajauc ar smalki sakapātiem ķiplokiem, kumīnu, timiānu, majorānu un rikotas sieru, visu samīca viendabīgā masā.
  2. Ar mitrām rokām veido bumbiņas, katras bumbas viducī liekot mocarellas siera bumbiņu.
  3. Bumbas kārto karstumizturīgā traukā, kamēr tas aizpildīts.
  4. Tomātus un 1 sarkano sīpolu sablenderē kopā ar čili un saldo krējumu. Sagatavoto masu pārlej gaļas bumbiņām un cep aptuveni  50 minūtes. Bumbas pasniedz karstas.

Foto

Video

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl