Lieliska uzkoda piektdienas vakara ballītei – baklažāni ar valriekstiem

Komentāri
Lieliska uzkoda piektdienas vakara ballītei – baklažāni ar valriekstiem
FOTO: daniela bustamante, Flickr.com

Ļoti garšīga un vienkārši pagatavojama uzkoda. Tā īpaši patiks tiem, kuriem garšo baklažāni. Iespējams, pat baklažānu noliedzēji mainīs savas domas, kad nogaršos baklažānu rullīšus ar valriekstiem jeb grieķu riekstiem

Sastāvdaļas

  • 3 vidēji lieli baklažāni;
  • ½ glāze izlobītu grieķu riekstu;
  • 2-3 daiviņas ķiploku;
  • pētersīļi, kindza;
  • sāls un augu eļļa.

Pagatavošana

Nomazgātus un nosusinātus baklažānus sagriez plānās šķēlēs. Dāsni pārkaisi tās ar sāli un atstāt uz 30 minūtēm. Pēc tam baklažānu šķēles nomazgā ar ūdeni, nosusini papīra dvielī un apcep uzkarsētā eļļa no abām pusēm. Pēc tam izliec baklažānus uz papīra salvetes, lai liekā eļļa notek. Ar blendera palīdzību sasmalcini un sajauc riekstus ar notīrītām ķiploka daiviņām un smalki sakapātiem zaļumiem. Pēc tam iegūto masu nelielos daudzumos liec uz baklažāna ripiņām un sarullē veltnīšos.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lasi vēl