Lieliska piedeva pie siera un gaļas. Ērkšķogu čatnijs

Komentāri

Gandrīz katrās viesībās saimnieces liek galdā siera un gaļas plates. Tu vari savu viesību un arī ikdienas ēdienkarti dažādot ar piedevām pie šiem ēdieniem. Šādā gadījumā ļoti labi noderēs ērkšķogu čatnijs.

Restorāna ”Muusu” šefpavāram Kasparam Jansonam vislabāk garšo sezonas gardumi, bet uzskata, ka profesionālis nedrīkst atklāt nevienu pārtikas produktu, kas viņiem negaršo. Raidījuma Bez Tabu pagrabam Kaspars gatavo ērkšķogu čatniju, kas arī būtībā ir ievārījums, tikai salīdzinoši ar ļoti mazu cukura klātbūtni.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Recepte:

2 sīpoli, čili pipars;

400 g cukura;

950 g ērkšķogu;

200 g baltvīna;

5 krustnagliņas;

ingvers, koriandrs, kumins.

Foto:

Pagatavošana

Sīpolus sagriež ne pārāk lielos gabaliņos. Sasmalcina čili piparu, ka čatnijam piešķirs košāku krāsu. Ingveru sagriež palielos gabalos. Katlu vispirms liek sildīties, un izkausē tajā cukuru. Kad cukurs pakusis, lej klāt baltvīnu. Sīrupam pievieno sīpolus, ingveru, čili. Vāra, pēc 10 minūtēm pievieno garšvielas. Beigās kārta ir ērkšķogām, kam, protams, noņemti mazie kātiņi.

Detalizētāku pagatavošanas procesu skaties raidījuma Bez Tabu sižetā.

 

Skaties video!

Lasi vēl