Laiks garšīgai svētdienas maltītei. Steiks ar krāsnī ceptu kartupeli

Komentāri

Klāt ir svētdiena un raidījums Ēdiena daba ar saviem atraktīvajiem vadītājiem Ingmāru Ladigu un Kristu Baumani. Šodien abi piedāvā tev izmēģināt pagatavot īsti svētdienīgu ēdienu – liellopa gaļas steiku ar krāsnī ceptu kartupeli. 

Ingmārs un Krista Baumane allaž kopīgi rada receptes no bioloģiskajiem produktiem. Šoreiz steiks gatavots no Hailandera šķirnes liellopa.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

 Sastāvdaļas:

  • 1kg Hailandera steika gaļa;
  • 60gr augu eļļa;
  • 100gr buljons;
  • 100gr saldais krējums;
  • 2 cepeša kartupeļi;
  • 120 gr fetas siers;
  • 120gr krējums;
  • 40gr lociņi;
  • 50gr parmesan tipa cietais siers;
  • 50gr olīveļļa.

Pagatvošana

Steiga gaļu sadala porcijās, steika šķēlei jābūt aptuveni 2 pirkstu platumā. Svarīgi gaļu negatavot uzreiz pēc izņemšanas no ledusskapja, gaļai jābūt istabas temperatūrā.  Gaļu iemasē ar augu eļļu.

Kad gaļa ”sasilusi”, to liek uz pannas un apcep no abām pusēm (aptuveni 7 minūtes). Tad gaļu pārliec citā sasildītā traukā un apsedz ar vāku, lai gaļa nezaudē siltumu, un atstāj nostāvēties.Pēc laika vēlreiz gaļu liek uz pannas un minimāli apcep no abām pusēm, līdz sasniegts vēlamais izcepums (asiņainam steikam gaļas vidējā temperatūra 52-55 c, vidēji ceptam 60-65c, labi ceptam 71-75c ). Gaļu noņem no pannas un vēlreiz liek siltā vietā. Tikmēr gaļas sulu, kas savākusies pannā, uzvāra, pievieno saldo krējumu un savāra līdz mērces konsistencei, tad pievieno nedaudz buljona.

FOTO. Kā top steiks

Lielo cepeša kartupeli iebaksta ar iesmu, lai kartupelim cepoties izietu tvaiks un kartupelis nesaplīstu. Kartupeli liek cepties cepeškrāsnī 180 c temperatūrā un cep aptuveni stundu, līdz viducis ir mīksts. Kartupeli pārgriež uz pusēm, izgrebj. Iegūto masu sajauc ar fetas sieru, krējumu, lociņiem un pievieno garšvielas. Sagatavoto masu pilda atpakaļ kartupeļa mizā, pārber ar cieto sietu un pārlej ar olīveļļu. Liek krāsnī nedaudz pacept.

Uz šķīvja servē steiku, kartupeli un mērci.

Skaties video:

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl