Komentāri
“Labāk mazāk, bet garšīgi.”Alternatīvu zirņiem un speķim iesaka ”Gatavo 3” Uģis
Foto: visualhunt.com

Labāk Ziemassvētkos pagatavot vienu ēdienu, bet īpaši garšīgu, nekā pavadīt visu dienu virtuvē, gatavojot desmit lietas – pārdomās par ēdiena nozīmi svētku sajūtas vairošanā dalās šefpavārs Uģis Veits.

”Man šķiet, ka galvenais, lai ēdiens būtu pietiekoši vienkāršs, lai svētkos nebūtu ilgas stundas jāpavada virtuvē.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Svarīgi, lai ēdiens būtu sātīgs. Aukstajos ziemas mēnešos vajag uzņemt lielāku devu proteīna, kādu speķa gabaliņu,” padomos Ziemassvētku galdam dalās TV3 gatavošanas šova ”Gatavo 3” jaunās sezonas jaunpienācējs šefpavārs Uģis Veits.

”Es parasti izvēlos kaut ko ļoti vienkārši pagatavojamu – no sautējumu sērijas, piemēram, teļa astes sautējumu vai franču kasolē ar baltajām pupiņām, zaļumiem un cūkgaļas desām, speķīti. Tā savā ziņā varētu būt alternatīva zirņiem un speķim,” sarunā ar portālu Skaties.lv norāda šefpavārs.

Uģis laipni padalās ar ēdiena, ko pats plāno jau šovakar celt svētku galdā, recepti.

Īsta franču kasolē pagatavošanai nepieciešamas baltās pupiņas, laba cūkgaļas desiņa ar ķiplokiem un garšvielām, var izmantot arī kupātus, cūkas krūtiņa ar visu speķīti, pīles vai vistas gaļa, nedaudz tomātu, burkānu, sīpolu.

”Pupiņas vajadzētu izmērcēt. Apcepam cūkgaļu un desas. Klāt piecepam dārzeņus. Tad piejaucam klāt pīles vai vistas gaļu. Visam pārlej pāri buljonu – dārzeņu, liellopa vai, ja ir slinkums, var izmantot kubiņus. Tad visu kopā ar pupiņām liek krāsnī sautēties, kamēr ir gatavs – uz zemākiem grādiem trīs, četras stundas.

Runājot par garšaugiem, var pievienot kādu lauru lapu, salvijas zariņu, timiānu vai selerijas lapiņu, pētersīli – zaļumus, kas pašiem garšo,” franču kasolē pagatavošanas soļus izklāsta Uģis.

Ēdiens esot sātīgs, turklāt latviešu garšas kārpiņām pieņemams.

Foto: Uģis un meitenes šovā “Gatavo 3”

Lasi vēl