Komentāri

Vai zini vēl kādu alternatīvu iecienītajam vrapam ar vistas gaļu? Linda Vilmansone, kura ir viena no “Gatavo 3” feinās kompānijas iesaka izmēģināt cidoniju sīrupā marinētas pīles vrapu!

Sastāvdaļas

  • 2 pīles krūtiņas (vai kājas)
  • 2 ķiploku daiviņas
  • ½ tējkarote čili pulvera
  • 100 ml cidoniju sīrupa
  • 1 violetais Ķīnas kāposts
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1 čili pipars
  • 1 neliels gurķis
Wrapam
  • 1 ½ glāzes miltu
  • 2/3 glāzes karsta ūdens
  • mazliet sāls
  • mazliet eļļas

Pagatavošana

Ķiploku daiviņas smalki sakapā un sajauc ar cidoniju sīrupu un čili pulveri. Pārlej maisījumu pāri pīles krūtiņām vai kājām. Atstāj tās iemarinēties vismaz uz stundu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ja cep krūtiņas: pannu sakarsē karstu un nedaudz ieeļļo. Ar ādas pusi uz leju cep krūtiņas 7 minūtes no vienas puses, uzmanīgi regulējot karstumu un pieskatot, lai nepiedeg. Tad apgriež uz otru pusi un cep vēl 6 minūtes. Tad ietin folijā un atstāj 15 minūtes ”atpūsties”. Tad uzmanīgi sagriež plānās šķēlītēs.

Ja cep kājas: ar visu marinādi tās liek karstumizturīgā traukā un cep 185 grādus sakarsētā krāsnī 35 minūtes.

Mazliet atdzesē un sadala pa šķiedrām.

Visus dārzeņus sagriež smalkās strēmelītēs un atliek malā.

Pagatavo vrapus. Miltus sajauc ar karstu ūdeni, pievieno mazliet sāls un eļļas un ar koka karoti maisa, kamēr sāk veidoties viendabīga staipīga masa. Kad mīkla mazliet padzisusi to sāk mīcīt ar rokām, līdz tā kļūst arvien vijīgāka un no rokām ”atlec”. Ja tā joprojām ir lipīga, pievieno vēl mazliet miltu. Mīca apmēram 12 minūtes. Kad mīkla gatava, ietin to pārtikas plēvē un atstāj 30 minūtes istabas temperatūrā, lai sabriest milti.

No mīklas izveido garenu ”desiņu” un sagriež to 12 līdzīgās daļās. No katras daļas izveido apaļu plāceni un kārtīgi ieeļļo. Saliek plāceņus pa diviem un ar mīklas rulli sarullē tos kopā tā, lai veidotos viena pankūka.

Gatavas pankūkas cep uz pannas, līdz tām izveidojas zeltaini pleķīši un gaisa spilveni. Pankūku apmet otrādi un apcep otru pusi. Noņem no pannas un uzmanīgi sadala divās daļās.

Gatavos, mazliet atdzesētos vrapos līdzīgās daļās kārto sagrieztos dārzeņus un pīli. Uzmanīgi ar pirkstiem piespiežot, aizrullē tos ciet.

Foto: Lindas recepšu grāmatas atklāšanas svētki

Video: Lindas foršie ieteikumi, ko darīt ar cidonijām

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl