Kūkas, kas negaršo pēc kūkām, – spinātu mafini ar pastēti

Komentāri

“Tā būs kā zaļa maizīte ar koši zaļu pastēti, pamatā izmantojot svaigus spinātus,” recepti atklāj gatavošanas šova Gatavo 3 virtuves saimniece Linda.

Sastāvdaļas

Pastētei:

1 vistas fileja, 2–3 ēdamkarotes liesas majonēzes vai grieķu jogurta, 100 g spinātu, 1 avokado, 3 ēdamkarotes olīveļļas, sula no ½ citrona, 1 daiviņa ķiploka, 1 zariņš timiāna.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Mafiniem:

150 g spinātu, 70 ml eļļas, 1 ola, 125 ml kefīra vai paniņu, 1 ēdamkarote cukura, ½ tējkarotes sāls, 200 g miltu, 1,5 tējkarotes cepamā pulvera, sula no ½ citrona.

Pagatavošana

Vispirms pagatavo mafinus. Spinātus notīra, ja lapas ir lielas, tās saplēš mazākās. Liek blenderī kopā ar olu, eļļu un cukuru. Masu blendē, līdz tā kļuvusi viendabīga un koši zaļa. Pievieno citronu sulu. Masā iemaisa kefīru, cepamo pulveri un miltus. Mafinu trauciņos liek mafinu papīra formiņas, un tajās lej sagatavoto masu. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Pagatavo pastēti. Vistas fileju novāra sālsūdenī, pievienojot timiānu un ķiploku. Kad vista novārījusies, to atdzesē. Tikmēr blendera traukā sakuļ spinātu lapiņas, grieķu jogurtu un eļļu. Pievieno avokado, atdzesētu, gabalos sagrieztu vistas fileju un sulu no ½ citrona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Lasi vēl