Krīti kārdinājumā un pati pagatavo ķiršu liķieri!

Pievienot komentāru
Krīti kārdinājumā un pati pagatavo ķiršu liķieri!
Foto: Flickr/pixabay.com

Noteikti tavai omītei vai mammai allaž stāvēja noglabāts kāds ogu “uzlējums”, ar kuru pacienāt gaidītus vai pēkšņus ciemiņus. Ir pienācis laiks, ka arī tu vari pagatvot ļoti gardu, bet “mānīgu” grādīgo dzērienu. Sāc ar ķiršu liķieri!

Lai pagatavotu ķiršu liķieri izmanto pilnīgi gatavus ķiršus ar visiem kauliņiem. Kauliņi ir tie, kas piešķir dzērienam rūgto piegaršu un madelēm līdzīgo  aromātu,

Sastāvdaļas:

  • 3 kg ķiršu;
  • 2 kg cukura;
  • 1 litrs degvīna.

Foto

Pagatavošana

Lai arī ķiršiem būtu jābūt pilnībā gataviem, nav labi, ja to vidū ir kāds bojāts ķirsis. Ieliec ķiršus 3 litru burkā, pārber ar 1kg  cukura. Pēc tam uzlej pusi no degvīna daudzuma. Tad jādod iespēja nākamajam liķierim ievilkties 6 -7 dienas, bet katru dienu burka kārtīgi jāsakrata. Kad pienācis laiks, izfiltrē dzērienu un pievieno atlikušo daudzumu cukura. Pavisam nedaudz dzērienu var uzsildīt, lai cukurs labāk izkūst. Vēlreiz izfiltrē liķieri un, lai tas labāk izdotos, izmanto vati. Ļauj nostāvēties liķierim vēl pāris dienas, un mājās gatavotais ķiršu liķieris ir gatavs! Sapildi to pudelēs un labi aizkorķē! Prozit!