Ko ēst pie Lieldienu olām? Vienkāršas un veselīgas alternatīvas ierastajai majonēzei

1 komentārs
Ko ēst pie Lieldienu olām? Vienkāršas un veselīgas alternatīvas ierastajai majonēzei
PRIVĀTAIS ARHĪVS

Jau svētdien lielākā daļa Latvijas ģimeņu brokastīs baudīs olas un Lieldienu našķus. Pirms ķer pēc ierastās majonēzes, ieskaties treneres Sintijas Katkevičas idejās. Viņa izveidojusi īpašu recepšu grāmatiņu Lieldienām, kurā atradīsi vienkārši pagatavojamu, veselīgu un vegānisku gardumu idejas svētku brokastīm. Piemēram, lieliskas mērcītes, kuras, atšķirībā no tradicionālās majonēzes, ir pat ļoti veselīgas!

Mērcītes vari lietot, kā pašam labpatīkas – smērēt uz Lieldienu olām, pamērcēt tajās dārzeņus un citus našķus, smērēt uz maizītēm, pievienot salātiem. Tās pagatavot pa spēkam būs ikvienam, un tavs ķermenis pateiks paldies par veselīgiem gardumiem majonēzes vietā!

Saulespuķu sēkliņu krējums/krēms

200 g saulespuķu sēkliņas

Sula no 1 citrona

1 gabaliņš svaigs puravs (īkšķa garumā)

Glāze ūdens

Pagatavošanas gaita: Visas sastāvdaļas sablenderēt, un izveidosies saulespuķu sēkliņu krējums. Nepieciešams jaudīgs blenderis, lai smalki sablenderētos! Smērē uz maizītēm vai lieto jebkur, kur nepieciešams ”krējums”.

Ķirbju sēklu pesto

100 ml olīveļļa

30 g svaigas bazilika lapiņas

1 ķiploku daiviņa

150 g ķirbju sēklas

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošanas gaita: visas sastāvdaļas kārtīgi sablenderē, līdz izveidojas tāda kā pastas masa. Liek burciņā un uzglabā ledusskapī.

Tomātu pesto

1 gab.tomāts

Sauja svaigs baziliks

100 ml saulē kaltētie tomāti kopā ar eļļu

150 g saulespuķu sēkliņas

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošanas gaita: visas sastāvdaļas kārtīgi sablenderē, līdz izveidojas tāda kā pastas masa. Liek burciņā un uzglabā ledusskapī.

Kā būtu ar veselīgām Lieldienām šogad? Cepumi, mafini, pankūkas, kūkas, saldējums, salāti – to visu iespējams pagatavot veselīgi un izmantojot pavisam vienkāršas izejvielas!

Meklē pilnu Sintijas Lieldienu recepšu grāmatiņu TE!