Komentāri
Kad rasols un cūkas cepetis apnicis… Vecgada vakarā pagatavo saldo picu
Publicitātes foto

Jaunajā gadā tradicionāli aicina celt galdā no 9 līdz pat 12 ēdieniem. Saldā pica, kas turklāt ir samērā vienkārši pagatavojama, būs lielisks papildinājums svētku maltīšu sarakstam, priecējot gan mazo, gan pieaugušo ēdāju garšas kārpiņas.

Recepti piedāvā e-picērijas ”Pica Rīga” pavāri.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas

  • 1 ābols
  • kanēlis (pēc garšas)
  • cukurs (pēc garšas)
  • 1 ēk. skābā krējuma
  • 1 ēk. meža ogu ievārījuma
  • 2 pusītes konservētu aprikožu
  • 1 gab. kivi
  • 2 gab. zemeņu
  • 2 gab. fizāļu
  • 7 šķēles svaiga ananāsa
  • 1 gab. karambolas

Dekorēšanai iesakām izmantot piparkūkas, piparmētras lapiņas, karameļu mērci, pūdercukuru.

Pagatavošana

Sākotnēji sagatavo picas garnējumu: apkaisa ābolus ar kanēli un cukuru, tad apcep sviestā. Gabaliņos sagriež ananasu, aprikozes, kivi, zemenes un karambolu.

Izmīca un izrullē picas mīklu. Sagatavo picas pamatmērci, sajaucot skābo krējumu ar meža ogu ievārījumu. Mērci uzklāj uz picas pamatnes un pamatni 2 līdz 3 minūtes cep cepeškrāsnī 260 grādos.

Kad pamatne izcepusies, liek virsū kanēlī un cukurā apceptos ābolus, ananasus, aprikozes un kivi. Liek atkārtoti cepeškrāsnī cepties 260 grādos. Cep, līdz pamatnes maliņas kļūst brūnas.

Picu dekorē, izmantojot svaigu zemeņu, karambolas un fizāļu gabaliņus. Pāri pārlej karameļu mērci un pārkaisa pūdercukuru.  Akcentam pievieno piparmētras lapiņu. Savukārt svētku noskaņu radīs picai pāri pārkaisīti sadrupināti piparkūku gabaliņi.

Foto

Lasi vēl