Kad nezini, ko likt galdā vakariņās – rīkojies ātri! Iemarinē kartupeļus un uzcep

Komentāri
Kad nezini, ko likt galdā vakariņās – rīkojies ātri! Iemarinē kartupeļus un uzcep
Foto: pixabay.com

Nav apgrūtinošākas sajūtas par to, ka nevari izdomāt, ko pagatavot vakariņās. Viss jau ir bijis un idejas vienkāršiem, ātri pagatavojamiem ēdieniem ir aptrūkušās. Ko darīt? Viss ģeniālais ir vienkāršs! Šovakar ģimenei cel galdā marinētus ceptus kartupeļus.

Šis ēdiens būs tavs trumpis īpaši tad, ja mājās tev ir kāds resgalis, kurš šobrīd izdzīvo periodu, ka vienīgais “normālais” ēdiens ir cepti kartupeļi ar kečupu. Kečupa vietā tu gan vari piedāvāt kādu garšīgu balto mērcīti, bet, ja tas “neies krastā”, derēs arī tomātu mērce.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi 1 kg;
  • sojas mērce 2 ēdamk.;
  • eļļa 2 ēdamk.;
  • sinepes ( ne pārāk asas, var graudu) 3 ēdamk.;
  • medus 1 ēdamk.;
  • 4 -5 ķiploka daiviņas;
  • garšvielas pēc izvēles;
  • sāls.

Foto

 

Pagatavošana

Kartupeļus ar visu mizu rūpīgi nomazgā. Veselus ieliec katlā ar aukstu ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno nedaudz sāli. Vāri kartupeļus, līdz tie ir pa pusei gatavi. Nolej ūdeni, ļauj kartupeļiem nedaudz atdzist.

Pagatavo sojas marinādi: sajauc sojas mērci, medu, sinepes, eļļu, saspiestu ķiploku un garšvielas. Pavārītos kartupeļus nemizotus sagriez daiviņās ieliec marinādē un ļauj nedaudz ievilkties. Cepamo pannu nedaudz iesmērē ar olīveļļu un uzliec uz tās kartupeļus. Cep cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādu temperatūrai.

Šādi pagatavoti kartupeļi var būt lielisks vienīgais vakariņu ēdiens, kuru vari pasniegt gan ar siera, gan krējuma/mārrutku, gan krējuma/ķiploka mērci.

Lasi vēl