Komentāri
Kad deviņi ēdieni jau ieturēti, vēl viens par skādi vairs nenāks… Pīles kājas “confit” Uģa Veita gaumē
Foto no privātā arhīva

Uģis Veits šajā Ziemassvētku rītā pagatavoja pīles kājas “confit” ar saldo kartupeļu biezeni un dzērveņu čatniju. Vēlies arī tu iemācīties šo recepti? Lūk, visas nepieciešamas sastāvdaļas un apraksts soli pa solītim!

Sastāvdaļas

  • 2 gab. pīles kājas
  • 1 l olīveļļas
  • 500 g saldo kartupeļu
  • 1 fenhelis
  • 1 sarkanais sīpols
  • 150 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 5 g timiāna
  • 500 g dzērveņu
  • 1-2 daiviņas ķiploka

Garšvielas: Koriandrs, kumins, kajenas pipari, cukurs, sāls, pipari

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pagatavošana

  1. Uz pannas apcep pīles kājas ar sāli un pipariem. Liek cepešpannā vai siltumizturīgā traukā, pārlej kājas ar olīveļļu tā, lai pilnībā nosedzas. pievieno timiānu, pārklāj ar foliju. Liek krāsnī cepties 160C 3-4 stundas. Kājas ir gatavas ja pārbaudot ar karoti, gaļa nāk nost no kaula viegli.
  1. Kamēr pīle cepās, smalki sakapā sarkano sīpolu, fenheli, ķiploku. Samaļ garšvielas. Apcep katliņā dārzeņus, pievieno garšvielas un cukuru, sasautē. Pievieno dzērvenes un sasautē vienmērīgā mērcē. Garšā jājūt vienlīdzīgs saldums, skābums un asums.
  1. Sagriež saldos kartupeļus, apslaka ar olīveļļu un sāli, pipariem. Liek cepties krāsnī līdz kartupeļi mīksti. Pievieno izkausētu sviestu un siltu pienu, samīca biezputrā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  1. Kad pīle gatava, uzsilda kartupeļu biezeni, kārto uz šķīvja, liek virsū pīli un pārlej ar mērci.

Foto

Lasi vēl