Kabaču un apelsīnu džems. Ēdīs pat bērni

Komentāri

Viens no pamatnosacījumiem, gatavojot dažādus krājumus ziemai, lai recepte un pagatavošanas process būtu vienkāršs. Šefpavārs Jānis, kuram ievārījumu un konservu gatavošana ir hobijs, Bez Tabu pagrabam gatavo kabaču un apelsīnu džemu.

Kad Jānis pirmo reizi nogaršojis šo džemu, nav varējis atšifrēt, kādas ir tā sastāvdaļas. Nenosakāmās garšas dēļ šo džemu labprāt ēd arī bērni, kuri citādi, izdzirdot vārdu ”kabacis”, noteikti atteiktos to nogaršot. Kad kabaču laiks ir beidzies, gatavojot džemu, tos var aizstāt arī ar ķirbi.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kabaču – apelsīnu džems

Nepieciešams:
2 kg kabaču;
1 kg apelsīnu;
1 kg ievārījuma cukura;
Citrons, kanēlis, krustnagliņas, ingvers.

Skaties foto:

Pagatavošana

Kabačus nomizo, sarīvē un liek vārīties nelielā karstā ūdens daudzumā aptuveni 15 minūtes. Tad pievieno nomizotus un sagrieztus apelsīnus un vāra 30 minūtes. Vārīšanās laikā pievieno garšvielas, sarīvētu citrona miziņu un cukuru. Visu sablendē. Karstu lej burkās.

Skaties video:

Lasi vēl