Kabaču pankūkas. Dažādas variācijas. 2. daļa

0 Komentāru
Kabaču pankūkas. Dažādas variācijas. 2. daļa
Foto: Flickr

Kabači un ķirbji šobrīd it visās virtuvēs ir “topā”. Kabaču karbonādes, sacepti kabači ar tomātiem un sīpoliem, vienkārši uz pannas apcepti kabači… Bet vispopulārākās, protams, ir kabaču pankūkas. Lai arī cik liels daudzums pankūku sacepts, vienalga būs par maz… Lūk, dažas interesantas kabaču pankūku receptes.

Kabaču pankūkas ar piparmētrām

Sastāvdaļas:

  • 800 g kabaču;
  • 2 nelieli sīpoli;
  • 40 g miltu;
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera;
  • 60g rīvēta cietā siera (Parmesan, Monterigo u.tml.);
  • 4 ēd.k. rīvmaizes;
  • 2 olas;
  • 20 piparmētru lapiņas;
  • 4 ēd.k. sakapātu pētersīļu;
  • pipari, sāls;
  • olīveļļa cepšanai.

Pagatavošana
Kabačus nomazgā, nogriež galus un ar visu mizu sarīvē – vislabāk tā, lai iznāk tievi stienīši (es rīvēju skaidiņās bez mizas). Smalki sagriež sīpolus un pievieno kabačiem. Visu ieliek marlē un nospiež lieko šķidrumu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno kabačiem. Pieber arī sieru un rīvmaizi.  Pievieno olas, pieber sāli, piparus.  Piparmētras un pētersīļus smalki sakapā.  Sakapātos zaļumus arī liek pie kabačiem un kārtīgi samīca.  Izveidosies viendabīga masa, no tās taisa nelielas pankūciņas un cep pannā sakarsētā olīveļļā zeltaini brūnas.

Kabaču –siera plācenīši

Foto: Flickr

Foto: Flickr

  • ~350 g kabača;
  • 2 olas (dzeltenums, baltums atsevišķi);
  • 4 deserta karotes miltu;
  • sāls.

Pagatavošana

Uz skaidiņrīves sarīvē kabaci. Pieliek 2 olu dzeltenumus, samaisa. Iejauc miltus. Saputo 2 olu baltumus un iecilā mīklā. Liek uz sakarsētas pannas un cep mazus plācenīšus. Pasniedz ar mērci, kas pagatavota no majonēzes, saspiesta ķiploka un rīvēta siera.

Foto

Kabaču pankūkas turku gaumē

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Sastāvdaļas:

  • 1 kabacis;
  • 2 olas;
  • 1 ½ miltu ;
  • eļļa cepšanai.

Sastāvdaļas mērcei:

  • sojas mērce;
  • sarkano piparu pārslas;
  • zemesriekstu sviests;
  • sarīvēts ingvers;
  • halapeno pipari.

Pagatavošana

Kabaci pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Pusītes liek cepeškrāsnī un iztvaicē, pēc tam izkasa kabača mīkstumu, atspiež lieko šķidrumu un iegūto biezeni sajauc bļodā ar 2 olām un 1 ½ tasi miltu. Pankūkas cep eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas. Kad pankūkas gatavas, tām nosusina liekos taukus uz papīra dvieļa.

Mērces sastāvdaļas liek nelielā katliņā un uzkarsē. Tad pievieno nedaudz ūdens, samaisa un maisot turpina karsēšanu, līdz mērce sasniedz vēlamo konsistenci. Pankūkas pārlej ar mērci un pasniedz ar halapeno piparu šķēlītēm.

 

0 Komentāru