Kabaču pankūkas. Četras variācijas

Pievienot komentāru
Kabaču pankūkas. Četras variācijas
Foto: Flickr

Viens no visiecienītākajiem vasaras vakariņu ēdieniem ir kabaču pankūkas. Tās var ēst gan kā pamatēdienu, gan kā piedevas “mūžīgo”makaronu vai kartupeļu vietā. Ja arī tev saskrēja siekalas mutē, iedomājoties vien par karstām, smaržīgām kabaču pankūkām, lūk, vairākas receptes, kā vari pagatavot savu iemīļoto ēdienu. 

Kabaču pankūkas ar sieru

Sastāvdaļas:
  • 1 kabacis;
  • 50 g siera;
  • 3 olas;
  • 1/2 glāze miltu;
  • sīpols;
  • sāls;
  • 1 tējkarote cepampulvera;
  • 100 ml piena;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Kabaci sarīvē uz rupjas rīves. Kabaču masai pieliek sasmalcinātus, eļļā apceptus sīpolus, olas, rīvētu sieru, sāli, pienu, cepampulveri, iemaisa miltus un veido pabiezu mīklu. ja milti nepieciešami, var tos pievienot vēl. Cep nelielas pankūkas, pasniedz ar skābo krējumu.

 

Kabaču pankūkas ar ķiplokiem

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Sastāvdaļas:
  • 1 kabacis vai cukīni;
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu ķiploku;
  • 1/2 glāzes rīvmaizes;
  • 1/2 glāzes cieta siera;
  • 2 olas;
  • sāls pēc garšas;
  • svaigi malti melni pipari pēc garšas;
  • olīveļļa.

Pagatavošana

Kabaci sarīvē uz rīves. Ar papīra dvieli viegli nospiež lieko šķidrumu. Kabaci liek traukā, pievieno ķiplokus, rīvmaizi, sieru, olas, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Ar karoti liek mīklas masu uz pannas, viegli piespiež un cep pankūkas apmēram 2 minūtes no katras puses. Pasniedz ar mērci pēc pašu izvēles vai ar krējumu.

Kabaču pankūkas ar Mozzarella

Foto Flickr

Foto Flickr

Sastāvdaļas:
  • 500g notīrīts kabacis;
  • 4 ēd.k. kukurūzas milti;
  • 150g Mozzarella;
  • 1 ola;
  • 1-2 ķiploka daiviņas;
  • sauja kaperu;
  • pētersīļi, dilles;
  • rīvēta citrona miziņa;
  • olīveļļa;
  • sāls

Pagatavošana

Kabačus sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno olu, kukurūzas miltus, sakapātus zaļumus un ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa un atstāj uz 15 min, lai uzbriest kukurūzas milti.Pannā uzkarsē eļļu un izcep pankūkas. Gatavās pankūkas tur siltumā. Siera bumbiņas sadala mazākos gabalos un bļodiņā sajauc ar sasmalcinātiem kaperiem, zaļumiem un citrona sulu.

Kabaču un kartupeļu pankūkas

Visbiežāk bērni kategoriski atsakās no kabačiem. Šī recepte lieliski der, lai nedaudz “apmānītu” tos, kuriem šķiet, ka viņiem kabači negaršo.

Sastāvdaļas

  • 570 g kabaču;
  • 175 g kartupeļu;
  • 100 g miltu;
  • 1/4 tējkarotes paprikas pulvera;
  • 1/4 tējkarotes sodas;
  • 15 ml sojas mērces;
  • augu eļļa cepšanai.

Pagatavošana

Kabačus un kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Masai pievieno paprikas pulveri, sojas mērci, miltus un soda. Visu labi samaisa un cep sakarsētā pannā no abām pusēm līdz pankūkas zeltaini brūnas. Pasniedz brokastīs, vakariņās vai pusdienās ar skābu krējumu.

 

 

 

r