Komentāri

Cidonijas ar bietēm? Cidonijas ar cūkgaļu? Cidonijas ar asinsdesu? Piekritīsi, ka neviens no šiem savienojumiem tev nenāca ne prātā, kad omei palīdzēji rudenī smalki sagriezt cidonijas, lai pārkaisītu ar cukuru, un ziemā no šī maisījuma gatavotu brīnumgaršīgu dzērienu.

Taču raidījuma Ēdiena daba vadītāji nebeidz pārsteigt ar savu izdomu. Ingmārs Ladigs un Krista Baumane kopīgi rada receptes no bioloģiskajiem produktiem, un šoreiz receptes centrālā loma ir cidonijai!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Bietēs marinētu cidoniju salāti ar svaigiem kāpostiem, ceptu cūkgaļu un asinsdesu

Sastāvdaļas:

  • 10 cidonijas;
  • 400ml biešu sula;
  • 15 g sinepes;
  • nedaudz sāls;
  • 150 g cukurs;
  • 1/4 selerijas saknes;
  • 200 g rupjmaize;
  • 200 g cūkgaļas fileja;
  • 300 g asinsdesa;
  • 1 sīpols;
  • 300gr svaigs kāposts;
  • 60 g spināti un erukas salāti.

FOTO: kā top bietēs marinētas cidonijas

Pagatavošana

Cidonijas sagriež daiviņās, izņem sēklas. No svaigām bietēm izspiež sulu un pārlej cidonijām.
Liek katliņā, pievieno sāli, sinepes un plānās šķēlēs sagrieztu selerijas sakni. Visu uzvāra, katliņu noņem no uguns un atdzesē. Pārliek uzglabājamajā traukā un marinē vismaz diennakti. Rupjmaizi sagriež smalkos kubiciņos. Sīpolus nomizo un sagriež daiviņās. Kāpostu sagriež smalkos salmiņos. Cūkgaļas fileju notīra, sagriež plānās šķēlēs, uzber sāli un piparus. Asinsdesu sagriež šķēlēs. Cūkgaļas fileju un asinsdesu pannā apcep, beigās pievieno rupjmaizes grauzdiņus. Kad gatavs, pārliec bļodā, iemaisi  cidonijas ar marinādi un selerijas sakni, pievieno svaigus kāpostus, sagrieztus sīpolus un papildini ar svaigiem zaļumiem.

Skaties video!

Lasi vēl