3 komentāri
Jauns pētījums par vecu patiesību: produkti, kurus drīkst ēst pirms gulētiešanas un nepieņemties svarā
Foto: pixabay.com

Tā kā gandrīz 75% ASV iedzīvotāju ir liekais svars, tad šīs lielvalsts zinātnieki čakli strādā, lai atklātu veidus, kā šo problēmu novērst. Tādēļ, ka lielākai daļai cilvēku piemīt netikums ap ledusskapi “ložņāt” tieši pirms gulētiešanas, ilgstošos pētījumos ASV pētnieki ir ”izskaitļojuši” piecus produktus, ko drīkst ēst vēlu vakarā, bet nepieņemties svarā.

Patiesībā zinātnieki pētījumā kopumā ir izdarījuši secinājumus, kas sen zināmi dietologiem visā pasaulē. Proti, efektīvāk zaudēt svaru var tad, ja visu laiku saglabā organismā kaloriju deficītu. Jāēd produkti ar zemu kaloriju saturu. Tad ēst var pat naktī.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Taču nosaukti konkrēti pieci produkti, ar ko ieteicams našķoties pirms miega, ir pirmo reizi.

Kāposti

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

Pirmo vietu atļauto ”nakts produktu” sarakstā ieņem kāposti. Pēc ekspertu domām, nedrīkst pārslogot ķermeni pēc sešiem vakarā, kad tas gatavojas doties gulēt. Kāposti satur daudz minerālvielu un vitamīnu, tajos ir maz kaloriju, un tas labi uzsūcas organismā. Tas ir svarīgi tieši vakarā, kad vielmaiņas procesi palēninās.

Bietes un kukurūza

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Otrajā un trešajā vietā amerikāņu pētnieki liek bietes un vārītu kukurūzu, kas ātri sašķeļ un palīdz sadedzināt organismam sadedzināt taukus. Turklāt šie dārzeņi palīdz izvadīt no zarnu trakta šlakvielas un izvadīt no organisma holesterīnu. Zinātniekus pat nemulsina fakts, ka abi šie dārzeņi satur daudz kartupeļu cietes.

Aprikozes un mandarīni

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

 

Par ”superaugļiem” ASV pētnieki ir nasaukuši aprikozes un mandarīnus, jo tie satur daudz šķiedrvielu.

Turklāt pētījuma veicēji uzsvēruši, ka vislabāk augļus un dārzeņus ēst svaigus.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl