1 komentārs

Arī šo svētdien, tāpat kā allaž, raidījuma Ēdiena daba vadītāji  Ingmārs Ladigs un Krista Baumane kopīgi radīs receptes no bioloģiskajiem produktiem. Vai tu zini, kas ir flāns? Tas ir olu krēma deserts. Skan iedvesmojoši! Turklāt, ja tev un tavai ģimenei garšo cidonijas, tad šodien par saldā ēdiena izvēli vairs nav jādomā, jo tas būs cepts cidoniju flāns.

Sastāvdaļas:

2 ēdamkarotes smalki sagrieztu cidoniju;

30 g sviests ;

140 g cukurs;

3 olu dzeltenumi;

60 ml cidoniju sula;

200 ml piens;

3 olu baltums;

nedaudz sāls;

2 bumbieri;

100ml cidoniju sula;

100gr cukurs;

1 estragona zariņš .

Foto. Kā Kristai un Ingmāram veicās ar flāna cepšanu

Pagatavošana

Sviestu sakuļ, pievieno cukuru, sagrieztas cidonijas, turpina putot. Pēc laika pievieno olu dzeltenumu, tad miltus, izmaisa. Pievieno cidoniju sulu un beigās pievieno pienu, labi izmaisa. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā cidoniju masā. Liek karstumizturīgos traukos un cep 160 grādu temperatūrā ūdens peldē 40 minūtes. Flānu izņem no krāsns un atdzesē.

Cidoniju sulu sajauc ar cukuru un uzvāra, klāt liek nomizotu un daiviņās sagrieztu bumbieri. Mazliet pasilda, noņem no uguns un pievieno svaiga estragona lapiņas, atdzesē. Deserta traukā liek bumbiera daiviņu, cidoniju flānu un visam pārlej cidoniju sīrupu.

Skaties video!

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Ienāc ar sociālo tīklu profilu vai ievadi savu vārdu

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl