Izmēģini! Zāļu tējā marinēta menca ar spinātiem

Komentāri

Jaunākajā raidījumā Ēdiena daba Ingmārs Ladigs un Krista Baumane, piedāvājot receptes no bioloģiskiem produktiem,  savā virtuvē izmanto zāļu tējas, un kā papildus recepti piedāvā zāļu tējā marinētu mencu.

Sastāvdaļas

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Zivs:
  • 600 g mencas fileja (var aizstāt ar zandarta fileju, 4 gabaliņi, katrs 150gr);
  • 200 g  jogurts bez piedevām;
  • 1 citrona miziņa;
  • 2 karotes zāļu tējas;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • sāls un pipari;
  • eļļa cepšanai.
Spināti ar sviesta  – baltvīna mērci:
  • 800 g spināti;
  • 1 timiāna zariņš;
  • 2 nelieli sīpoli;
  • 3 ķoploka daiviņas;
  • 7 g sviesta;
  • 100ml Ragāru tējas uzlējuma;
  • 20ml baltvīna;
  • sāls, pipari, šķipsniņa malta muskatrieksta.

Foto

 

 

Pagatavošana:

Zivi apkaisa ar garšvielām. Jogurtu sajauc ar tēju, pievieno citrona miziņu, ķiplokus, pārlej filejas gabaliņiem, atstāj ledusskapī ievilkties. Pannā uzkarsē eļļu, no vienas puse viegli apcep zivi, tad to pārliek ar cepamo papīru izklātā cepešpannā un turpina cept cepeškrāsnī 15 minūtes 180 grādu temperatūrā. Spinātus pārlej ar tējas novārījumu un apmaisa. Pannā apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus, pievieno timiānu, sviestu, spinātus, ātri apmaisa un pievieno novārītu baltvīnu un garšvielas. Uz šķīvja liec zivi, spinātus un to pārlej ar mērci, kas palikusi pannā pēc spinātu sagatavošanas.

Video

 

Lasi vēl