Izmēģini tūlīt! Gardā Šokolādes Pavlova dzimšanas dienas ballītē

Komentāri
Izmēģini tūlīt! Gardā Šokolādes Pavlova dzimšanas dienas ballītē

Šoreiz Gatavo 3 meitenes gatavos pārsteigumu grupas Astro’n’out dalībniekam Jurim dzimšanas dienā. Ballītes nosaukums – Muzikālās pusdienas. 

Latviešu gaumē gatavotas brusketas, krāsnī ceptas foreles ar zirņu biezeni un desertā – mutē kūstoša šokolādes Pavlova. Par šādu dzimšanas dienas cienastu priecīgs būtu katrs jubilārs un viņa viesi. Skaties, kā top gardie kulinārijas meistardarbi rīt – 28.februārī kanālā TV3 plkst.9:25 raidījumā Gatavo3! 

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Trīs latviskas brusketas

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

1 slīpās šķēlītēs sagriezta bagete

Pirmā brusketa

  • 1 kūpināts vistas šķiņķītis ( 150 g);
  • 1 brī siera gabaliņš ( 120 g);
  • 30 g rukolas;
  • 2 ēdamkarotes aveņu ievārījuma;
  • ½ citrons.

Pagatavošana

Uz bagetes liek šķēlēs sagrieztu sieru un saplucinātu šķiņķi. Cep 4 minūtes, kamēr siers izkusis. Izņem no krāsns un pāri kārto aveņu ievārijumu un rukolu. Pārslaka ar citrona sulu.

Otrā brusketa

  • Mocarelas siers;
  • 1 bumbieris;
  • 2 ēdamkarotes pesto.

Pagatavošana

Uz maizītēm liek šķēlītēs sagriezu mocarellas sieru un tik pat plānās šķēlītes sagrieztu bumbieri. Un nedaudz pesto. Cep,kamēr siers izkusis. Bumbieri ar pesto var siermaizītēm virsū likt arī svaigu.

Trešā brusketa

  • 150 laša filejas;
  • Saišķītis diļļu;
  • Mocarellas siers;
  • 1 neliels čili papariņš.

Pagatavošana

Čili smalki sakapā, lasi sagriež plānās šķēlītēs, sieru tāpat. Uz maizītēm kārto lasi, čili un sieru. Cep kamēr siers izkusis. Dekorē ar dilles zariņu. 

Krāsnī ceptas veselas foreles ar zirņu biezeni 

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 6 foreles (katra ~300 g);
  • 6 mandarīni;
  • 12 timiāna zariņi;
  • sāls pēc garšas;
  • 6 ķiploku daiviņas;
  • dilles.

Zirņu biezenim:

  • 800 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 200 g kazas siera;
  • svaigu piparmētru buntīte;
  • 1 kastīte zirņu dīgsti (pēc izvēles);
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 1 citrons.

Pagatavošana

  • Foreles iztīra, noskalo aukstā ūdenī un kārtīgi noslauka, jo tās mēdz būt glumas.
  • Mandarīnus sagriež šķēlītēs. Dilles sakapā, ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  • Zivi apsāla no ārpuses un iekšpuses. Ja patīk – var arī uzbērt nedaudz svaigi maltu melno piparu.
  • Katrā zivī iepilda 3-4 mandarīnu šķēlītes, nedaudz timiāna, ~1 šķēlītēs sagrieztu ķiploku daiviņu un dilles. Cep krāsnī 20 minūtes.
  • Kamēr zivs cepas, pagatavo biezeni. Zirņus pa taisno no saldētavas, bet verdošā ūdenī un vāra ~5 minūtes. Tad lieko ūdeni nokāš un zirņus sablenderē kopā ar piparmmētru lapiņām, ķiploka daiviņu un sieru. Ja vēlas īpaši zīdainu konsistenci, biezeni vēl izberž caur sietu.

Foto

 

Šokolādes Pavlova

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 8 olas baltumi;
  • 450 g cukura;
  • 2,5 ēdamkarotes kakao;
  • 1 tējkarote etiķa;
  • 2 tējkarotes kukurūzas cietes;
  • 250 g mascarpone;
  • 200 g saldā krējuma;
  • 200 g šokolādes.

Pagatavošana

  • Nelielā trauciņā samaisa cukuru, etiķi un kukurūzas cieti.
  • Bļodā puto olas baltumu uz vidēja ātruma. Pa tējkarotei pievieno cukura maisījumu. Kad viss pievienots puto uz maksimālā ātruma līdz olbaltums ir ļoti stingrs un viss cukurs izputojies. Pievieno kakao un ar roku to nekārtīgi iemaisa.
  • Divas cepamās plātis noklāj ar cepamo papīru. Olu masu sadala 2 daļās. Uz katras paplātes uzzīmē apli 20-24 cm diametrā un tajā izsmērē olu baltumu masu.
  • Krāsni sakarsē 120 ºC Pavlovas liek cepties uz 1,5-2,5h. Pēc cepšanas atdzesē turpat krāsnī. Vēlams atstāt tās krāsnī uz nakti.
  • Lai pagatavotu krēmu, izkausē šokolādi. Bļodā kopā saputo mascarponi un saldo krējumu. Pievieno 1/2 no šokolādes un iemaisa.
  • Vienu atdzisušo pavlovas plāksni liek uz pasniegšanas šķīvja, pa virsu smērē 1/2 no krēma un pārlej ar nedaudz šokolādi. Ja vēlies izmanto ogas pildījumā. Pa virsu atkal liek otru pavlovas apli un atlikušo krēmu un šokolādi. Rotā ar ogām.

 

 

Lasi vēl