Izmēģini šo! Cepts ķirbis burkānu sulas mērcē ar topinambūru biezeni

Komentāri

Raidījuma Ēdiena daba vadītāju Ingmāra Ladiga un Kristas Baumanes radošā izdoma ir ļoti plaša, tādēļ viņi no viena katra raidījuma ”galvenā” produkta, spēj izdomāt vairākas oriģinālas receptes. Šoreiz kā papildus, – raidījumā neiekļautā  recepte ir cepts ķirbis burkānu sulas mērcē ar topinambūru, ķirbju sēklām, zilā pelējuma sieru un ceptiem ķiplokiem. Kā zināms, Ingmārs un Krista kopīgi rada receptes no bioloģiskiem produktiem.

Cepts ķirbis burkānu sulas mērcē ar topinambūru, ķirbju sēklām, zilā pelējuma sieru un ceptiem ķiplokiem

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 1 kg ķirbja;
  • 200 g topinambūra saknes;
  • 200 g vārītu kartupeļu;
  • 500 ml piena;
  • 1 olas baltums;
  • 30 g sviesta;
  • garšvielas;
  • 50 g zilā pelējuma siera;
  • 150 ml burkānu sulas;
  • 2 ēdamk. ķirbja sēklu;
  • 1 timiāna zariņš;
  • 1 ķiploka galviņa.
Marinādei:
  • 1 ēdamkarote ķirbju eļļas;
  • 2 ēdamk. ogu etiķa (ērkšķogu, pīlādžu vai ābolu);
  • 500 ml ūdens;
  • 15 g sāls;
  • 30 g cukura;
  • garšvielas.

FOTO: tā top īsts meistardarbs

Pagatavošana

Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež šķēlēs, lai, satinot kopā, veidojas cilindra forma. Ķirbja atgriezumus saglabā. Uzvāra marinādi: ūdenī liec garšvielas, ogu etiķi un ķirbja eļļu. Ķirbja šķēles liec marinādē un noņem no uguns (nevāra). Atstāj, lai atdziest. Topinambūrus nomizo un liec pienā vārīties, pieliec nedaudz garšvielas. Kad topinambūrs jau gandrīz gatavs, pievieno ķirbja mīkstumu un vārītus kartupeļus, uzvāri.  Topinambūrus, kartupeļus un ķirbi izņem no piena un sablendē, pievieno sviestu un olas baltumu. Ķirbja šķēles izņem no marinādes un satin cilindra formās (var izmantot metāla formiņu). Cilindrā pilda topinambūra un ķirbja biezeni, tad to liec cepeštraukā. Cep 15 minūtes uzkarsētā krāsnī.Ķiplokus izdala pa daiviņām, pieliek nedaudz eļļas, ietin folijā un cep cepeškrāsnī 15 minūtes.Ķirbja sēklas liec uzkarsētā katliņā, apcep līdz sāk sprakšķēt. Tad pieliec timiāna zariņu un uzlej burkānu sulu, uzvāri. Katliņu noņem no uguns un iemaisi zilā pelējuma sieru. Pievieno ceptas ķiploku daiviņas. Uz šķīvja kārto ceptu ķirbi ar topinambūru un pasniedz ar sagatavotu mērci.

Skaties video!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl