Komentāri
Izmēģini! Šarmantā Jolanta Gulbe-Paškeviča atklāj, ar kādu gardumu pārsteidz ģimeni Ziemassvētkos
Publicitātes foto

Dziedātājai Jolantai Gulbei-Paškevičai Ziemassvētki ir gada mīļākie svētki, jo tie ir visas ģimenes kopā sanākšanas svētki. Daudz smieklu, skaistas sarunas pie kopējā svētku galda, mīļas apdāvināšanās. Gadiem ejot, šo svētku sajūta ir kļuvusi vēl īpašāka. Kā atklāj Jolanta, tu saproti un novērtē arvien vairāk, cik nozīmīgs tavā dzīvē ir tev katrs tuvais cilvēks.

Ziemassvētkos māksliniece pārsteidz savus mīļos ar pašgatavotu kēksu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Mēs ģimenē esam daudz un lielie bērni ir jau izauguši, bet dāvanas vienalga gaida visi, gan lielie, gan mazie. Mums patīk vienam otru iepriecināt un arī patīkami pārsteigt. Tomēr mūsu galvenā tradīcija ir kopā būšana. Arī kopīga svētku galda klāšana ir spēcīga tradīcija. Pēdējos gados kā īpašs kārums mūsu mājās ir Ziemassvētku kēkss, kas ar savu izteikto smaržu vairo svētku sajūtu.”

Sastāvdaļas

  • 1 kg žāvēti augļi un sukādes
  • 200 g sasmalcināti rieksti (vislabāk valrieksti)
  • 150 g ievārījums (ķiršu, jāņogu vai apelsīnu)
  • 100 ml brendijs
  • 1 apelsīna sula
  • rīvēta citrona miziņa

Šīs sastāvdaļas sajauc kopā un atstāj uz diennakti ievilkties istabas temperatūrā. Pēc diennakts gatavo mīklu, kam nepieciešams:

  • 200 g sviests
  • 200 g cukurniedru cukurs
  • 100 g medus
  • 6 lauku olas

Visas šīs sastāvdaļas puto ”ar roku”, kamēr izšķīst cukurs, un atsevišķā traukā sajauc:

  • 200 g miltus
  • 3 tējkarotes piparkūku garšvielu maisījumu
  • 1 tējkaroti cepamo pulveri

Pagatavošana

Šo visu samaisi, pievieno putoto sviesta masu un izturēto augļu maisījumu. Saliec kēksa veidnēs un cep 110-120 grādos 3 stundas. Tad atdzesē, ietin marlītē un folijā, un liec ledusskapī atkal uz diennakti. Pēc tam ir gatavs baudīšanai!

Foto

Lasi vēl