Izmēģini! Saldi un gardi eklēri – tavs nedēļas nogales meistarstiķis

Komentāri

Eklēru bieži vien dēvē par visu kūku karali. Tie, kuri pat nav sīki un smalki informēti par konditoru radītajiem brīnumiem, pilnīgi noteikti zinās, ka eklērs ir kūka nevis kaut kas no automehānikas vai dārzkopības. Iespējams arī tev tāpat kā daudziem ir priekšstats, ka šo kūku izcept mājas apstākļos ir visai sarežģīti. Noskaties video un uzzini, ka pašas rokām darināts eklērs nav nekas neiespējams. 

Mīkla

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • milti;
  • olas;
  • sāls;
  • cukurs;
  • piens;
  • ūdens.

Pildījums

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • saldais krējums;
  • piens;
  • olas;
  • cukurs;
  • kartupeļu ciete;
  • šokolāde.

Glazūra

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • šokolāde;
  • saldais krējums

Foto

Pagatavošana

Sajauc kopā ūdeni, pienu, sviestu, sāli un cukuru. Pēc tam mīklu silda katliņā, līdz tā sāk vārīties. Tad pievieno mīklai miltus un vēl nedaudz pavāra. Pēc tam ar mikseri saputo mīklu, pa vienai pievienojot olas. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādu temperatūrai un cep 45 minūtes. Pagatavojot pildījumu vispirms olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Samaisa kopā ar cukuru un pienu, liek uz plīts sildīt. Krēmu nepārtraukti maisa, līdz tas sāk vārīties. Sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa. Glazūru pagatavojot, vispirms uzsildi krējumu, pēc tam  jauc kopā abas sastāvdaļas, līdz veidojas viendabīga konsistence. Kā iepildīt krēmu un pārklāt kūku ar glazūru, skaties video!

Video

Lasi vēl