Izmēģini! Pagatavo brūkleņu vīnu

Komentāri

Brūkleņu vīns. Ja tagad jau var mežā salasīt sēnes, tas nozīmē, ka tūlīt tām pievienosies arī brūklenes. Brūkleņu ievārījums ar āboliem ir klasika. Taču varbūt tieši šogad esi gatava izmēģināt kaut ko jaunu un nebijušu savā kulināres karjerā. Sāc savas vīndares gaitas ar brūkleņu vīnu.

Izraudzējot ogas ar visām sēkliņām un miziņām, vīns būs pilnvērtīgāks ar bagātīgāku garšu buķeti. Pirms sākt darināt vīnu, brūklenes ir jāpārlasa un jānomazgā.

Brūkleņu vīnam nepieciešams:

samaltas brūklenes 7 kg;

ūdens 10 l;

ābolu sula 3l;

cukurs 4,4kg, (lai vīns būtu 13%)

vīna raugs 4 g;

barības vielas 6,8 g

Pagatavošana

Samaltajām brūklenēm pievieno ūdeni, ābolu sulu, raugu, barības vielas un 1,5 kg cukuru. Liek uz nedēļu nostāvēties, regulāri apmaisot. Pēc tam izspiež biezumus, pievieno 1,5 kg cukura un lej lielajā stikla traukā. Pēc 2-3 nedēļām pievieno atlikušo cukuru un ļauj nostāvēties aptuveni gadu.

 Skaties viedo!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl