Izmēģini ko nebijušu! Kefīra kūlī mērce ar svaigo sieru, kailgraudu miežiem un auzu pārslām

Komentāri
Izmēģini ko nebijušu! Kefīra kūlī mērce ar svaigo sieru, kailgraudu miežiem un auzu pārslām
FOTO: publicitātes foto

Šodien raidījumā Ēdiena daba vari uzzināt, kā tikt pie bioloģiskā piena un kā top kefīrs. Raidījuma vadītāji Krista Baumane un Ingmārs Ladigs viesojās bioloģiskajā z/s ”Geidas”, kur saimnieko Gundega Oskars. Turklāt Krista jau šajā saimniecībā pazina ļoti draudzīgu govi vārdā Cilda.

Ingmārs un Kirsta pēc ciemošanās zemnieku saimniecībā pa abiem uzmeistaroja ēdienu, kurā galvenajā lomā ir bioloģiskais kefīrs. Iepazīsties uzmanīgi ar recepti un pagatavo savai ģimenei īsti svētdienīgu maltīti.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kefīra kūlī mērce ar svaigo sieru, kailgraudu miežiem un auzu pārslām

Sastāvdaļas:

kūlī mērcei:
  • 300 g kefīra;
  • 300 g krēmsiera;
  • 100 g gurķu;
  • 1 svaigas piparmētras zariņš.

 

  • 100 g kailgraudu miežu;
  • 100 g auzu pārslu;
  • 1 timiāna zariņš;
  • 1  selerijas kāts;
  • svaigi zaļumi (dilles, spināti, pētersīļi) un dīgsti (zaļo zirnīšu, saulespuķu);
  • 2 olas dzeltenumi;
  • 10 ml etiķa novārījuma;
  • 50 ml linsēklu eļļas;
  • garšvielas.

Pagatavošana

Kailgraudu miežus noskalo, kārto uz cepamās paplātes un cep cepeškrāsnī 20 minūtes 160 grādu karstumā. Pēc tam liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, vāra 40 minūtes, līdz kailgraudu mieži kļūst mīksti.

Uz pannas liek timiāna zariņu, auzu pārslas un novārītos kailgraudu miežus. Izsilda līdz jūtama smarža. Atdzesē. Pievieno svaigus zaļumus un salmiņos sagrieztu selerija kātu.

Gatavo kūlī mērci. Blenderī liek kefīru, svaigo sieru, gurķi (kuram izņemtas sēklas) un piparmētru lapiņas, sakuļ līdz veidojas viendabīga masa.

Gatavo linsēklu mērci. Nedaudz uzsilda linsēklu eļļu. To pievieno olu dzeltenumiem un etiķa novārījumam. Visu samaisa līdz veidojas krēmīga mērce.

Šķīvī kārto svaigo kūlī mērci, tad kailgraudu miežus ar auzu pārslām un zaļumiem, pa virsu lej linsēklu mērci.

FOTO. Ēdiena daba 3.raidījuma filmēšanas aizkulises

Skaties video:

Lasi vēl