Komentāri

Ja ievārījuma gatavošana tev asociējas ar cukura kilogramiem, tad Cecīlijas ziema nav nekāda saldā zapte, bet gan marinēti dārzeņi smiltsērkšķu sulā, kas vislabāk garšos pie liellopu gaļas ēdieniem.

Šefpavāre Gunita Rolava saimnieko Vecrīgā, Velna kalpu restorānā Key to Riga. Pašai vislabāk garšo gaļas ēdieni, īpaši cūkas fileja, bet zivju ēdieni nav Gunitas gaumē. Šefpavārei nav problēmu pēc garas darba dienas pārnākt mājās un gatavot ēst. Ja esi pavārs, tad ēst gatavošanai jābūt gan hobijam, gan ikdienai, citādi šo darbu nemaz nevar darīt.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ievārījums ”Cecīlija ziema”

Nepieciešams:

burkāni,
zaļie zirnīši,
cūku pupas,
bietes,
kabacis,
gailenes,
smiltsērkšķi

FOTO: 

Pagatavošana
Lai iegūtu smiltsērkšķu sulu, ogas nelielā ūdens daudzumā uzkarsē, izberž caur sietiņu, pieliek nedaudz medus. Šefpavāres cienīgs knifiņš – no dārzeņiem ar apaļu karotīti izveidotas apaļas bumbiņas. Cūku pupas jāatbrīvo no miziņas. Dārzeņus saliek katlā, aplej ar sulu un vāra uz ļoti mazas uguns ne ilgāk par 30 minūtēm. Vārīšanas ilgums atkarīgs to tā, cik mīkstus dārzeņus vēlies iegūt. Marinēto ievārījumu nav ieteicams glabāt pagrabā visu ziemu.

 

Skaties video!

Lasi vēl