Izmēģini ko jaunu! Sātīgā bagete ar jasmīnu tējā marinētu tītaru

0 Komentāru
Izmēģini ko jaunu! Sātīgā bagete ar jasmīnu tējā marinētu tītaru
Foto no privātā arhīva

Šajā svētdienā “Gatavo 3” komanda kā galveno sastāvdaļu savos ēdienos izmantos tēju.

Uģis Veits pagatavos bageti ar jasmīnu tējā marinētu tītaru, zilo sieru, zaļās tējas sviestu un pikanto augļu tējas mērci.

Sastāvdaļas

  • 1 bagete
  • Melnā tēja (3 maisiņi vai 10 gramu beramās)
  • 500 g tītara šķiņķis vai fileja
  • Zilais siers
  • Macha tēja
  • 50 ml apelsīnu sulas
  • 80 g medus
  • 200 ml augļu tējas
  • 30 g kukurūzas cietes
  • 1 citrons
  • Ābolu etiķis
  • Srirača vai cita asā mērce (piem. Tabasco)
  • Rukola
  • 100 g sviesta
  • 50 g sāls

Pagatavošana

Uzvāra ūdeni un liek ievilkties melnās tējas stiprumu 200 ml. Kad tēja ievilkusies, pieliek 50 g sāls un izšķīdina, tad pievieno 800 ml auksta ūdens, lai kopā būtu 1 litrs marinādes. Sagriež šķēlēs citronu un pievieno marinādei.
Tītara fileju vai šķiņķi sadala mazākos gabalos un liek traukā, pārlej ar sāls un tējas marinādi, pārklāj ar plēvi un liek marinēties ledusskapī no 12 līdz 24 stundām.

Katliņā lej apelsīnu sulu, pievieno medu un silda līdz medus izkusis, pievieno augļu tējas stiprumu, ābolu etiķi, sriračas vai tabasco mērci. Atsevišķa traukā izšķīdina kukurūzas cieti ar ūdeni un pievieno katliņam. Lēnām sildot maisa līdz mērce kārtīgi sabiezē. Pārlej citā traukā un liek ledusskapī atdzesēties.

Ņem istabas temperatūras sviestu, pievieno šķipsniņu sāls un zaļās tējas (macha) pulveri pēc garšas. Kārtīgi samaisa līdz tēja viendabīgi sajaukusies ar sviestu.

Kad tītars iemarinējies, nolej marinādi, nosusina gaļu un liek cepties pannā uz lēnas uguns līdz tītars gatavs. Gaļu “atpūtina” 5 minūtes un sagriež šķēlēs. Kamēr gaļa atpūšas, sasmērē bageti ar zaļās tējas sviestu, liek virsū rukolu. Nākamo liek tītaru, pārdrupina zilo sieru un pārlej ar augļu tējas pikanto mērci!

Foto

0 Komentāru