Svētdien otrajā raidījuma Ēdiena daba epizodē uzzināji, kā iemarinēt dzeltenās bietes un kā pagatavot no tām ļoti interesantus salātus. Iespējams, ka vispār pirmo reizi iepazinies ar šo dārzeni. Šodien piedāvājam tev vēl vienu recepti, kā pagatavot šo interesanto un garšīgo dabas velti – dzelteno bieti.
Lai pagatavotu šo ēdienu, nepieciešama pacietība, taču rezultāts būs lielisks. Pamēģini – pūles būs tā vērtas!
Dzeltenā biete cepta ar saknēm garšaugu garozā, pasniegta amoliņa siera mērcē ar zaļumiem
Saknes nomazgā un sagriež gabalos.
Sagatavo mīklu: virtuves kombainā liek sausās garšvielas, nomizotu sīpolu, notīrītus ķiplokus, vārītu kartupeli un garšvielas, labi sakuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Masu liek bļodā un pieber miltus, maisa, līdz veidojas stingra mīkla. Mīklu izrullē un viducī kārto saknes, veido klaipu, un malas saņem kopā. Klaipu var pārbērt ar garšaugiem (timiānu, rozmarīnu un oregano), liek cepeškrāsnī cepties uz 160°C 55 min.
Izņem no krāsns, atlauž garozu un saknes liek uz šķīvja.
Paralēli gatavo mērci: sieru sablenderē vai sarīvē ļoti smalki, uzvāra ūdeni un atdzesē līdz vidēji siltam, sajauc ar sieru un labi sakuļ blenderī, līdz veidojas siera mērce (ja siers nekūst, tad sakulto masu pārliek katliņā un nedaudz pasilda. Nedrīkst vārīt, silda līdz 50 grādu temperatūrai.).
Uz saknēm liek svaigus zaļumus un pārlej ar amoliņa siera mērci.