Izmanto vasaras priekšrocības: ātri pagatavojamas un sulīgas ogu kūkas recepte

Pievienot komentāru
Izmanto vasaras priekšrocības: ātri pagatavojamas un sulīgas ogu kūkas recepte
Foto: pixabay.com

Vasara ir pašā plaukumā, kad dārzi un tirgus ir pārpilni ar visa veida ogām. Tuvojas nedēļas nogale, kad atkal vēlēsies pagatavot kaut ko gardu, tādēļ tagad vislabākā izvēle – ogas, ogas un vēlreiz ogas. 

Šoreiz iepazīsties ar kūku, ko var pagatavot no jebkāda veida ogām, ko šobrīd var atrast dārzā. Šoreiz kūka no jāņogām un upenēm. Vari izmantot gan sarkanās, gan dzeltenās jāņogas. Ja kāda no šīm ogām tev negaršo, izmēģini šo pašu recepti ar ķiršiem vai avenēm. Protams, vēlāk, kad dārzā vairs nebūs nevienas ogas, šīs kūkas pagatavošanai vari izmantot saldētas ogas.

Foto: posydniygorod.ru

Foto: posydniygorod.ru

Sastāvdaļas:

  • 150-200 g ogas (upenes un jāņogas);
  • 2-3 olas;
  • 200 g miltu un 1 ēdamk. miltu ogām;
  • cukurs 150 g;
  • 80 g sviesta;
  • vaniļas cukurs;
  • 0,5 tējkarotes dzeramās sodas;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera.

Foto

Pagatvošana

Ogas pārlasi, nomazgā, nedaudz apžāvē un sajauc ar 1 ēdamk. miltu. Pēc tam gatavo mīklu: sakul olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno mīkstu sviestu, miltus un sodu un cepamo pulveri. Visu sajauc mīklā. Ietauko cepamo formu ar sviestu, ielej tajā daļu mīklas. Otru pusi mīklas sajauc ar ogām, un arī ielej formā. Izlīdzini mīklu. Cep apmēram 30 minūtes 180-200 grādu temperatūrā. Pirms, izņem kūku no cepeškrāsns, pārbaudi tās gatavību ar mazu kociņu. Ja, iedurot to kūkā, pie tā pielīp mīkla, kūka vēl nav gatava. Karstai vasaras dienai šī kūka ar svaigajām ogām ir ļoti piemērots gardums.