Itālietis patentējis saldējuma recepti, kas palīdz slinkiem cilvēkiem!

Komentāri
Itālietis patentējis saldējuma recepti, kas palīdz slinkiem cilvēkiem!

Romas Universitātes Ter Vegata profesors Valerīno Sanguidžīni patentējis saldējuma recepti, kam piemīt antioksidanta īpašības.

Kas gan varētu būt labāks – ēst saldējumu un justies lieliski? Kāds ir šā saldējuma noslēpums, to mēs nezinām, bet saldējumā, ko radījis profesors, ir izmantotas tumšas kakao pupiņas, lazdu rieksti un zaļās tējas ekstrakti.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lai pierādītu saldējuma iedarbību, tika uzaicināti brīvprātīgie dalībnieki, kuriem tika pasniegts profesora ražotais saldējums un parastais, veikalos nopērkamais saldējums.

Lai testētu saldējuma iedarbību, dalībniekiem tika veiktas asinsanalīzes pirms un pēc saldējuma ēšanas. Kā arī viens no galvenajiem uzdevumiem bija velosipēda trenažiera pārbaudījums, uz kura dalībniekiem bija jāminas pēc iespējas ātrāk. Lai pētījums būtu precīzāks, dažiem testa dalībniekiem tika iedots parasts šokolādes saldējums, lai veicinātu placebo efektu.

Foto

Testa rezultātā tika konstatēts, ka asinsvadu funkcijas uzlabojās tiem dalībniekiem, kuri ēda profesora radīto itāļu saldējumu Gelato, bet tie, kuri ēda parasto saldējumu, asinsvadu funkcijās nekādas izmaiņas nebija pamanāmas. Profesors stāstīja, ka šis ir pirmais pētījums, lai pierādītu ka saldējumu, kas bagāts ar polifenolu akūti uzlabo asinsvadu funkciju un fizisko sagatavotību.

Profesors zinātniskajā žurnālā Nutrition apgalvoja, ka zema temperatūra ir labākais veids, ka saglabāt antioksidanta īpašības pārtikas produktos, kas ir viens no iemesliem, kādēļ viņš izvēlējās pagatavot saldējumu Gelato.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl