Īsti rudenīgs deserts! Cepti āboli ar riekstiem un žāvētiem augļiem

3 komentāri
Īsti rudenīgs deserts! Cepti āboli ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto; Flickr

Sākot jau ar vasaras ābolu Balto – dzidro ražu, ceptus ābolus saldajā ēdienā baudām ik pa brīdim. Tādēļ, kad esam tikušas jau līdz rudens un ziemas ābolu šķirnēm, vienkārši cepti āboli mums ir nedaudz apnikuši. Šoreiz izmēģini šo ierasto desertu nedaudz dažādot. 

Sastāvdaļas:

  • skābi āboli;
  • rieksti, rozīnes, madeles, dažādas sēkliņas utt.;
  • medus.

Pagatavošana

Sasmalcini riekstus, rozīnes un sajauc  ar medu. Nomazgā ābolus, nosusini un  pārgriez uz pusēm. Kārtīgi izgriez serdi. Abas puses pildi ar iepriekš sagatavoto medus, riekstu un rozīņu maisījumu. Pāri pārlej nedaudz medus.  Ābolu puses liec uz cepešpannas, uz kuras uzklāts cepampapīrs. Cep 10 – 15 minūtes (atkarīgs no ābolu šķirnes, lieluma) aptuveni 200 grādu temperatūrā.

3 komentāri