Īpašais ķirbju risoto ar kanēli un baltvīnu

Komentāri
Īpašais ķirbju risoto ar kanēli un baltvīnu

Ķirbji šosezon ir topā! Linda, kuru esam iepazinuši raidījumā Gatavo 3, piedāvā īpaši gardu recepti portālam Piegalda.lv. Ķirbji + kanēlis + vīns = garšas kārpiņu bauda!

Sastāvdaļas

  • 400 g apaļgraudu rīsu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 apelsīns
  • 
sāls
  • 300 g ķirbja
  • 150 g Parmas siera
  • 200 ml sausa baltvīna
  • 50 g sviesta
  • 100 g bekona dekoram (pēc izvēles)

Dārzeņu buljonam:

  • 1 gabaliņš čili pipara
  • 1 daiviņa ķiploka
  • neliels gabaliņš burkāna
  • 1 l ūdens
  • 1 timiāna zariņš
  • sāls, pipari

Pagatavošana

1. No minētajām sastāvdaļās izvāra buljonu.

2. Dziļu pannu sakarsē un tajā izkausē sviestu un ieber rīsus, apcep, līdz tie kļūst gaiši dzelteni, caurspīdīgi.

3. Pievieno glāzi sausa baltvīna, ļauj iztvaikot alkoholam.

4. Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un pievieno rīsiem.

5. Pievieno pirmo kausiņu dārzeņu buljona, un, lēni maisot, ļauj tam izsautēties. Atkārto procesu un pievieno buljonu pa vienam kausiņam, kamēr viss buljona daudzums iztērēts un rīsi uzbrieduši. Tas prasīs apm. 30 minūtes.

6. Kad rīsi ir mīksti, pievieno sulu no 1 apelsīna, iemaisa kanēli un sarīvētu Parmas sieru.

Ielūkojies Gatavo 3 receptēs ŠEIT!

Foto: vai tu jau esi izvēlējusies savu ķirbi, ko pagatavot uz Visu svēto dienu?
Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lasi vēl