Iemarinē kāpostus! Vienas nakts laikā iegūsi vitamīniem bagātas brokastis

0 Komentāru
Iemarinē kāpostus! Vienas nakts laikā iegūsi vitamīniem bagātas brokastis
Foto: F64

Tagad, kad tirgū un veikalos vari iegādāties jaunos kāpostus, ir īstais laiks pagatavot daudz dažādu ēdienu no šā veselīgā dārzeņa. Viens no veidiem – kāpostu marinēšana.

Marinēti kāpostu salāti

Sastāvdaļas:

  • 2 kg kāpostu;
  • 400 g burkānu;
  • 4 daiviņas ķiploku.

Marināde:

  • 150 ml augu eļļas;
  • 75 ml 9% etiķa;
  • 2 ēdamk. sāls;
  • 100 g cukura;
  • 3 lauru lapas;
  • 5-6 graudiņi melno piparu;
  • 0, 5 l ūdens.

Foto

Pagatavošana:

Sagriez kāpostus, sarīvē burkānus, smalki sasmalcini ķiplokus. Cieši sastampā visu burkā (iznāk apmēram 3 l burka). Saliec katlā visas marinādes sastāvdaļas un vāri apm. 5 minūtes. Pēc tam atdzesē un pārlej kāpostiem. Ja vakarā iemarinēsi, no rīta jau kāposti būs gatavi!

 

 

 

0 Komentāru