Griežot meloni, dziedātājs Roberto jūtas kā kanibāls. Kas vērtīgāks – arbūzs vai melone

Pievienot komentāru
Griežot meloni, dziedātājs Roberto jūtas kā kanibāls. Kas vērtīgāks – arbūzs vai melone
FOTO: PROjeanne rene, Flickr.com

  Arbūzu un meloņu laiks ir pa īstam sācies. Un no jauna rodas ierastie ”sezonālie” jautājumi – kā labāk atpazīt, vai lielās ogas, ko varam nopirkt, ir gatavas? Kā vislabāk tās sagriezt? Un, kas uzturvērtības ziņā ir svarīgāks, – arbūzs vai melone?

Dziedātājs Roberto Meloni ir īsts silto zemju augļu pazinējs. Arbūzam Roberto, tāpat kā visi, vispirms ”pieklauvē”. Ja saņem ”atbildi”, ka drīkst ”ienākt”, tātad arbūzs ir gatavs. Roberto māmiņa Sardīnijā, meklējot arbūzu, pieklauvējot pie visām strīpainajām ogām, līdz atrod īsto. Lai izvēlētos gatavu meloni, tā esot jāpasmaržo. Ja sajūti melones smaržu, būs gatava. Kad Roberto Meloni griež meloni, tad jūtoties kā kanibāls.

Foto:

 

Diētas ārste Lolita Neimane stāsta, ka vairāk kaloriju ir melonē. Arbūza enerģētiskā vērtība ir 40 kcal uz 100 gramiem. Melonē – 55 kcal. Melone ir daudz bagātāka ar uzturvielām nekā arbūzs. Vienas dienas pārtikas devu varot uzņemt, apēdot pusi melones.

Skaties video!

Lasi vēl