Komentāri

  Arbūzu un meloņu laiks ir pa īstam sācies. Un no jauna rodas ierastie ”sezonālie” jautājumi – kā labāk atpazīt, vai lielās ogas, ko varam nopirkt, ir gatavas? Kā vislabāk tās sagriezt? Un, kas uzturvērtības ziņā ir svarīgāks, – arbūzs vai melone?

Dziedātājs Roberto Meloni ir īsts silto zemju augļu pazinējs. Arbūzam Roberto, tāpat kā visi, vispirms ”pieklauvē”. Ja saņem ”atbildi”, ka drīkst ”ienākt”, tātad arbūzs ir gatavs. Roberto māmiņa Sardīnijā, meklējot arbūzu, pieklauvējot pie visām strīpainajām ogām, līdz atrod īsto. Lai izvēlētos gatavu meloni, tā esot jāpasmaržo. Ja sajūti melones smaržu, būs gatava. Kad Roberto Meloni griež meloni, tad jūtoties kā kanibāls.

Foto:

 

Diētas ārste Lolita Neimane stāsta, ka vairāk kaloriju ir melonē. Arbūza enerģētiskā vērtība ir 40 kcal uz 100 gramiem. Melonē – 55 kcal. Melone ir daudz bagātāka ar uzturvielām nekā arbūzs. Vienas dienas pārtikas devu varot uzņemt, apēdot pusi melones.

Skaties video!

Pagatavosim rozā maizītes! Recepte biešu briošmaizītēm

Pagatavosim rozā maizītes! Recepte biešu briošmaizītēm 1

Pavisam vienkārša recepte gardām maizītēm, kas būs pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem to krāsas dēļ. Un tie, kuriem bietes negaršo, nesatraucieties, jo bietes receptē galvenokārt pilda krāsošanas funkciju un to garša maizītēs teju nav jūtama.

Lasi vēl