Gribas ēst? Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi: kartupeļu kotletes

Pievienot komentāru
Gribas ēst? Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi: kartupeļu kotletes
Foto: Flickr

Ja no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikuši vārīti kartupeļi, tad parasti vienīgais to izlietošanas veids ir – uzcept. Taču šoreiz izmēģini ko jaunu un uzcep kartupeļu kotletes! Tas aizņems nedaudz vairāk laika, taču rezultāts būs tā vērts. Labu apetīti!

Kartupeļu kotletes

Sastāvdaļas:

• 1 kg vārītu kartupeļu;
• 1 sīpols;
• 4 ola;
• 3 ēdamk. miltu;
• 2 ēdamk. rīvmaizes;
• 100 ml augu eļļas;
• 100 g cietā siera;
• 1/4 tējk. sāls;
• 1/4 tējk. piparu.

Foto: takprosto

Foto: takprosto.cc

Pagatavošana

Sagriež smalki sīpolus, bet sieru sarīvē uz vidēji lielas rīves. Saspaidi kartupeļus ar dakšiņu vai kartupeļu stampu, tad pievieno biezenim sagriezti sīpolu, 2 olas un sieru. Pievieno masai sāli, piparus un visu kārtīgi izmaisi. Izveido no masas nelielas kotletītes, apviļā tās miltos. Sakul divas olas. Katru kotleti vispirms iemērc olās, bet pēc tam panē rīvmaizē. Cep kotletes no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.