Komentāri
Garšīgi! Piena un mandeļu pudiņš ar mīkstinātu sukāžu juku un piena ievārījumu
FOTO: publicitātes foto

Raidījuma Ēdiena daba trešajā epizodē kopā ar tā vadītājiem Ingmāru un Kristu uzzinājām, kā tikt pie bioloģiska piena, kā top kefīrs. Turklāt kā jau katrā raidījuma Ēdiena daba sērijā Ingmārs ar Kristas palīdzību rada jaunu un nebijušu ēdiena recepti, kas top no nule kā iepazītajiem produktiem.

Tagad iepazīsties ar recepti, kura nebija iekļauta raidījumā. Galu galā, kurš ir teicis, ka saldo ēdienu drīksti pagatavot ģimenei tikai nedēļas nogalēs? Arī pirmdienas vakariņās tava ģimene ir pelnījusi desertu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Piena un mandeļu pudiņš ar mīkstinātu sukāžu juku un piena ievārījumu

Sastāvdaļas

Pudiņam:
  • 250 g nolobītu mandeļu;
  • 625 ml piena;
  • 125 ml saldā krējuma;
  • 150 g cukura;
  • 5 plāksnes želatīna;
  • 1 vaniļas pogaļa;
  • 100 g sukādes (dzērveņu, rabarberu, cidoniju);
  • 200 ml apelsīnu sulas (vai kāda cita skābā sula).
Piena ievārījumam:
  • 1 l piena;
  • 500 g cukura

FOTO. Krista un Ingmārs gatavo saldo ēdienu

Pagatavošana

Ja mandeles ir nelobītas, tās liek vārošā ūdenī un vāra, līdz miziņa lobās nost. Nolobītās mandeles liek blenderī un smalcina, līdz veidojas viendabīga masa. Pamazām kuļot, lej klāt 500 ml pienu.
Kad sastāvdaļas sakūlušās, lej katliņā, pievieno vaniļas pogaļu un lēnām silda 5 minūtes, lai piens bagātinātos ar mandeļu garšu. Caur marli izkāš pienu, lai atbrīvotos no mandeļu drupačām. Marli kārtīgi izspiež.
Atlikušo pienu sajauc ar saldo krējumu. Pievieno izmērcētas želatīna plāksnes. Lej katliņā un silda, līdz želatīns izkusīs. Uzsildīto masu pielej mandeļu pienam, pieliek cukuru un 2 minūtes silda, bet nevāra. Sagatavoto masu lej formiņās un atstāj ledusskapī, lai sastingst. Sukādes pārlej ar apelsīnu sulu un atstāj uz laiku, lai kļūst mīkstākas.
Piena ievārījumam ņem lielāku katlu (vēlams ar biezu pamatni), sajauc pienu ar cukuru un strauji uzvāra, tad samazina karstumu un vāra apmēram 3 stundas, lai veidotos bieza masa.
Mandeļu piena pudiņu izņem no formas, virsū liek sukāžu jukas un pārlej ar piena ievārījuma mērci. Vasaras sezonā var pasniegt papildinātu ar svaigām ogām.

Skaties video:

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl